Remedii pentru ochi obositi

Bea multă apă!

Excesele alimentare (plus „picul” de alcool) înseamnă o supra-încărcare cu toxine (deci cearcăne), iar apa este singura capabilă să salveze situaţia.

Lasă ochii să… respire!

Neglijarea demachierii înainte de culcare înseamnă ochi umflaţi şi înroşiţi de dimineaţă. Păstrează şerveţele umede lângă pat, pentru a-ţi curăţa faţa… din poziţie culcată.

Foloseşte crema corect.

Aplică o cremă pentru ochi doar pe zona de sub ochi – acoperirea pleoapei superioare şi a arcadei împiedică pielea să respire, făcând-o să se umfle şi să se înroşească.

Demachiază-te delicat.

Dacă foloseşti produse pentru machiaj rezistente la apă, îţi trebuie şi un demachiant pe măsură, destinat înlăturării mascarei sau tuşului waterproof. Nu freca ochii, ci doar presează pleoapele cu dischete îmbibate în demachiant, timp de 30 de secunde, apoi şterge uşor urmele.

Aplică masca de urgenţă!

Plicurile de ceai răcite sînt de folos, însă noi am aflat un truc şi mai eficient. Păstrează la frigider un cartof şi foloseşte-l la nevoie: curăţă-l, pasează-l cu blenderul şi aplică pasta pe cearcăne, apoi aşteaptă 30 minute înainte să te clăteşti.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.