Remedii pentru mâini uscate

Vremea rea s-a instalat, iar asta se vede și pe pielea ta, în speciale în părțile expuse direct. Iată câteva remedii pentru mâini uscate și crăpate… în afară de banala cremă hidratantă, desigur.

 

Exfoliere frecventă

Atunci când îți simți mâinile aspre, ești tentată să folosești imediat o cremă, însă, de cele mai multe ori, acesta se rezumă la înmuierea celulelor moarte și nu mai ajunge la stratul de piele sănătoasă. Folosește un exfoliant de corp cu particule mici sau adaugă puțin bicarbonat de sodiu în săpunul lichid și masează-ți viguros mâinile. Mai poți folosi un amestec de ulei de măsline  și zahăr brun, mai ales dacă te confrunți cu piele crăpată și aspră.

Hidratare prin spălare

Săpunul pe care-l folosești poate să-ți usuce mâinile; folosește un săpun cu glicerină, un ingredient extrem de prețios pentru sănătatea pielii (în sepcial pentru mâini uscate sau cu tendință de deshidratare), la care poți apela și după spălare, să-ți hidratezi pielea mâinilor (îți poți procura glicerină din farmaciile cu laborator propriu; adaugă în cantitate folosită pentru masajul mâinilor o capsulă spartă de vitamina E).

Prevenția este cheia

Pentru a tonifia și proteja epiderma, dar și pentru mâini uscate, se recomandă băile cu sare de mare, cam 80 g dizolvate într-un litru de apă minerală. Se țin mâinile scufundate în apă timp de 15 minute, apoi se clătesc și se hidratează cu cremă de gălbenele sau unt de cocos. Cât despre petele de pe mâini, acesta pot fi estompate prin masarea cu zeamă de lămâie.

Mierea face minuni

Încălzește puțină apă și adaugă în ea miere și 3 linguri de oțet de mare. Amestecul va înmuia pielea uscată și crăpată. Absoarbe excesul de apă, aplică ulei de migdale și pune-ți o pereche de mănuși chirurgicale fără talc.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.