Remedii pentru mâini uscate

Pielea uscată de pe mâini se poate dovedi o corvoadă, mai ales în sezonul rece, când tinde să se agraveze. Iată câteva remedii eficiente pentru mâini uscate:

Una dintre explicațiile pentru care te confrunți cu mâini uscate, mai ales iarna, este o afecțiune ce poartă numele de dermatita atopică, manifestată printr-o senzație pronunțată de uscare și mâncărime a pielii, ce apare în special la temperaturi extreme.

CITEȘTE ȘI: Semne că ai dermatită atopică Semne că ai dermatită atopică

Scapă de pielea uscată
Vei fi tentată să-ți înmoi mâinile în apă fierbinte, pentru a înmuia pielea, însă temperaturile înalte contribuie la deshidratarea ulterioară a pilii. Cufundă-ți mâinile în apă călduță în care ai adăugat ulei de baie. După ce simți că pielea nu mai e scorțoasă, freacă-le cu un scrub de corp sau fă un amestec din zahăr și miere și masează pielea delicat. Clătește-le cu apă călduță și apoi înlătură excesul de apă prin tamponarea cu un prosop delicat.

Hidratează în profunzime
Folosește o cremă extra-grasă pentru a-ți hidrata mâinile prin masaj viguros. Poți alege cremă de gălbenele, unt de shea, etc., chiar dacă simți că mâinile rămân încărcate de grăsime în exces. Trage pe mâini o pereche de mănuși de latex fără talc și… găsește-ți ceva de făcut fără mâini, timp de o oră.

Masează și protejează
Spală crema grasă cu apă și un gel de spălare fără săpun (săpunul usucă pielea), apoi șterge-le și aplică o cremă pentru mâini uscate convențională, pe care apoi să o porți la tine pretutindeni, pentru a o folosi la cel mai mic semn că pielea de pe mâini se usucă. Nu uita să porți mănuși – neapărat din bumbac, cele sintetice pot irita pielea.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.