Remedii naturale pentru varfuri despicate

 
 

Motivele pentru care vârfurile părului se despică în două (chiar trei, uneori) sunt multiple, deshidratea fiind cea mai frecventă. Uscarea părului apare din cauza schimbărilor hormonale, expunerii la soare, coafatul cu aparate pe bază de căldură mare, tăierea necorespunzătoare a părului, decolorarea, vopsitul şi, nu în ultimul rând, neglijarea hidratării părului în cadrul ritualului de îngrijire, cu balsam sau mască.

Ce-i de făcut? 

Teoretic, foarfeca este prima pe lista soluţiilor pentru vârfuri despicate; ele nu mai pot fi reparate, iar dacă le laşi aşa, întregul fir de păr poate avea de suferit. Atenţie: scurtează-ţi vârfurile (la intervale de 8-10 săpătmâni) de fiecare dată la coafor sau achiziţionează-ţi o foarfecă profesională de tuns dacă o faci acasă; părul tăiat cu accesorii nepotrivite este condamnat la despicare! 

Totodată, produsele specifice de ultimă generaţie (ceara sau serumul pentru vârfuri despicate) promit o sigilare a cuticulei deteriorate pe porţiunea respectivă, astfel încât degradarea să nu avanseze. 

Uleiul este de bază

Foloseşte uleiuri naturale pentru a-ţi trata vârfurile despicate înainte şi după ritualul de îngrijire a părului. Aplică-l pe vârfuri cu 15-20 de minute înainte să intri la duş, masând uşor capetele şuviţelor, apoi spală-ţi părul, hidratează-l cu balsam sau mască pe lungime, apoi rehidratează vârfurile folosind uleiuri naturale deavocado, argan sau cocos. 

O, dulce tratament!

Mierea are proprietăţi intens hidratante, fiind potrivită şi pentru hrănirea cuticulei extrem de uscate. Dar pentru că textura ei este uşor incomodă pentru a fi aplicată pe păr, o poţi dizolva în câteva linguriţe de apă călduţă, pentru ca apoi să-ţi aplici amestecul pe vârfuri şi să îţi acoperi capul. Aşteaptă 30 de minute şi clăteşte-ţi bine părul. 

Desert pentru vârfuri

Amestecă două linguri de iaurt integral (cât mai gras) cu o linguriţă de ulei de măsline şi trei linguriţe de piure de papaya, apoi aplică masca pe vârfurile părului şi pune-ţi pe cap o cască din plastic pentru duş. Aprinde uscătorul de păr şi îndreaptă-l către cap; căldura favorizează penetrarea nutrienţilor în păr. După 15-20 de minute te poţi spăla cu un şampon pentru păr uscat şi deteriorat la vârfuri.

Citeşte şi: 5 super-trucuri pentru păr sănătos

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.