Remarca-te cu parfumul tau

By  | 

Deși sunt compuse tot din note, nu e vorba de melodiile pe care e imposibil să nu dansezi sau le fredonezi non-stop… ci de parfumuri cu magnetism! Află cum poți rămâne în memoria olfactivă a celor cu care intri în contact (fără să aplici o sticluță întreagă deodată).

Iată șase metode prin care poți fi sigură că parfumul tău îți va spori factorul „seXy”!

1 Verifică-ți programul
Ieși doar să bei ceva cu prietenii sau vrei ca parfumul să reziste toată ziua? „Combinațiile între citrice și note florale tind să reziste doar pentru câteva ore, în vreme ce parfumurile pe bază de ambră, vanilie sau acorduri lemnoase pot persista de două ori mai mult”, susține expertul în parfumuri Ruth Sutcliffe.

2 Respectă regula de o oră
„Pulverizează parfumul cu o oră înainte de petrecere sau întâlnire”, spune Sutcliffe. Atât le ia celor mai senzuale note să se activeze.

3 Cunoaște-ți corpul
„Aplică parfum în punctele de pulsație pentru ca acesta să se reactiveze pe parcursul serii”, propune Sutcliffe. Parfumează două, maxim trei zone pentru ca parfumul să lase un văl memorabil, dar discret, în urma ta.
UNDE SĂ APLICI PARFUMUL:
-În spatele urechilor
-Pe partea din fațăa gâtului, sub urechi
-La încheieturi, pe interior
-La baza gâtului
-În decolteu
-În spatele genunchilor
-Pe abdomen (centrul de căldură al corpului)

4 Pune-ți-l în păr
Împroșcă peria cu parfum, apoi trece-o prin păr. Perii absorb modeculele de parfum la fel ca orice alt material textil. (De reținut: asta ar trebui să anuleze aplicarea într-unul din punctele de puls).

5 Surprinde mereu
Încearcă un nou cocktail de note. În timp, partenerul se poate obișnui prea tare cu parfumul tău, remarcă Sutcliffe.

6 Încearcă o variantă nouă a unui parfum clasic
Folosirea unui gel de duș sau loțiune de corp din gama parfumului favorit este o cale de a-ți uniformiza mirosul din cap până-n picioare. În plus, este o cale de a-ți păstra parfumul pe tine mai multă vreme.

Cum să alegi pentru altcineva?
Oricare ar fi ocazia, să dăruiești cuiva un parfum e cel mai nimerit… dar și cel mai complicat!
Prietena cea mai bună. Cea mai bună cale ar fi să-i spui consultantului din magazin care este parfumul ei preferat, pentru ca acesta să-ți recomande unul compus din aproximativ aceleași note. Sau poți alege designerul ei favorit, n-ai cum să dai greș astfel!
Iubitul tău. Dacă ți-a spus cel puțin o dată că-i place parfumul tău, caută varianta masculină a parfumului pe care-l porți; de obicei, varianta „homme” conține note complementare. Dacă nu există, adulmecă-i parfumul și identifică ingredientul predominant, apoi caută un altul similar.

O prezență discretă
Pune în aplicare aceste trucuri pentru ca parfumul să te însoțească pretutindeni…
Aplică-l pe pardesiu, „parfumul se impregnează în țesăturile naturale precum bumbacul sau cașmirul, rezistând mai mult decât pe piele”, remarcă Sutcliffe. Apoi, parfumează-ți rufele folosind un parfum pentru haine, ca să-ți învălui garderoba în aroma preferată – o variantă numai bună pentru a renunța la balsamul de rufe. Sau aplică metoda bunicii: multe dintre parfumurile de pe piață au și săpun în gamă – strecoară-l în șifonier, așa cum proceda bunica pentru a parfuma lenjeriile și prosoapele.

Comments

comments