Reguli pentru un machiaj rezistent la intemperii

La vreme rea şi produse de make-up potrivite! Aşadar, odată cu venirea sezonului ploios, trebuie să ai în vedere reînnoinrea trusei de machiaj. Dacă în timpul verii ai folosit cosmetice cu texturi lejere şi uşor de aplicat, ei bine acum a sosit momentul să optezi pentru cosmetice care să rezite la umezeală şi la vânt puternic. Mascara, fondul de ten, pudra mata, blush-ul şi fardul de pleoape, atenţie, toate waterproof, sunt aliaţii tăi de nădejde. Motivul? Conţin substanţe care fixează eficient machiajul (silicon, talc, ceară naturală ş.a.). Şi încă ceva! Modul de aplicare face diferenţa. Despre toate acestea şi mai mult, citeşti în cele ce urmează.

Curaţă tenul foarte bineMachiajul se deterioarează mai uşor dacă nu este aplicat pe pielea curată. Mai mult, în contact cu umezeala din aer, machiajul îşi poate pierde farmecul în doar câteva minute. Aşa că, este foarte important ca înainte să te dai cu o cremă bază de machiaj sau direct cu un fond de ten, să îţi cureţi pielea cu un gel purifiant şi să te ştergi cu o loţiune tonică astringentă. În acest fel, machiajul tău se va fixa mai bine.

Foloseşte un fond de ten cu talc

După ce ai aplicat bază pentru machiaj, urmează să aplici un fond de ten cu o textură mai vâscoasă, însă de bună calitate, pe bază de talc. Realizezi o mai bună acoperire dacă îl aplici cu răbdare, pe porţiuni, începând cu fruntea şi finalizând cu partea de jos a feţei. Insistă în jurul gurii, ochilor şi a nasului. Dacă ai tenul gras sau mixt, e posibil să sesizezi o diferenţă de nuanţă. În cazul acesta, insistă până ajungi la rezultatul dorit.

Aplică farduri cremoase şi mascara rezistentă la apă

Nuanţele închise specifice machiajului smoky eye se potrivesc de minune toamna. Aşadar, realizează-ţi un astfel de machiaj cu ajutorul produselor rezistente la apă (pe bază de silicon), cu aspect lucios. Pentru mai mult efect, foloseşte un tuş de ochi maro sau negru şi evită creionul dermatograf deoarece se poate întinde uşor în contact cu apa. La final, aplică o mascara pentru volum waterproof, însă nu exagera. Chiar dacă o poţi curăţa cu soluţii demachiante speciale, în timp îţi poate deteriora genele.

Blush-ul pe bază de ceară rezistă la umezeală

Odată ce te-ai decis asupra nuanţei pudrei pentru obraji, poţi lua în calcul o formulă specială care să-şi păstreze calităţile chiar şi pe timp de ploaie. Una dintre acestea este pudra pe bază de ceară naturală, care rezistă foarte bine în condiţii de umezeală şi vânt puternic. În plus, produsul îşi păstrează nuanţa pe tot parcursul zilei.
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.