Reguli de frumusețe pe care le poți încălca

Uneori trebuie să trișezi pentru a-ți atinge obiectivul! De ce n-ai face-o și în ritualul de frumusețe? Află acum ce reguli de frumusețe poți încălca de azi înainte!

Abaterile de la programul zilnic de îngrijire te fac să înțelegi importanța rutinei, că deh… excepția întărește regula. Așadar, nu te aștepta să auzi că poți dormi machiată, ca nu trebuie să mai folosești balsam de păr ă sau că e ok să renunți temporar de crema de protecție solară, pentru că e vorba de treburi serioase – sănătatea pielii și părului tău depind de îngrijirea consecventă. Cu toate astea, frumusețea nu e un domeniu atât de rigid! Iată ce reguli de frumusețe poți ignora din când în când.

Folosești ulei de față, indiferent de ten

Contrar logicii, aplicarea uleiurilor pe față are rolul de a echilibra fluxul de sebum, pe orice tip de ten – pentru că, dacă ai tenul gras și îl exfoliezi des, îl privezi de grăsimile protectoare, determinându-l să producă și mai mult pentru a compensa lipsa.

Uleiurile destinate îngrijirii faciale furnizează hidratare de durată, hrănind și calmând pielea, și-n plus sunt extrem de ușor de folosit pentru a facilita masajul feței, necesar pentru stimularea funcțiilor pielii. Nu-ți place textura? Atunci poți amesteca două-trei picături în crema de față, sau poți opta pentru un ulei mai solid, precum cel de cocos!

Autobronzantul – produs de… vară

Chiar dacă e iarnă, autobronzantul e la loc de cinste, mai ales dacă ai o întâlnire romantică, o mică petrecere (că tot a început sezonul!) sau put și simplu vrei să-ți etalezi trupul la sală, purtând bustieră în loc de tricou. Credeai că trebuie să-l folosești pentru a căpăta o nuanță uniformă peste tot?

Ce zici de asta: folosește încă o mini-doză a doua zi după ce te-ai bronzat integral, dar numai pe anumite zone, pentru a contura (exact ca în cazul pomeților) decolteul, abdomenul și alte zone cu musculatură proeminentă. Nu uita, hidratarea este cheia unui bronz fără cusur – aplică o cremă hrănitoare înainte să întinzi autobronzantul, apoi folosește ulei de corp pentru a-ți pune bronzul în lumină (la propriu).

Parfum pentru haine

Nu o dată ai fost atrasă de un parfum purtat de altcineva, pentru ca, odată aplicat pe pielea ta, să te dezamăgească. Sau ai constatat că, la puțin timp după aplicare, aproape că nu se mai simte! Pielea ta (mai ales în acest sezon, când e atât de uscată încât parfumul se evaporă foarte repede) este responsabilă pentru toate astea!

Pentru a păstra intact parfumul, îl poți aplica direct pe haine, unde nu poate fi influențat nici de pH-ul pielii, nici de hormoni, celulele moarte sau transpirație.  în plus, sunt șanse mari să rămână pe respectivul articol până data viitoare, dacă îl porți din nou. Pentru a te asigura că nu pătezi lenjeria intimă sau textilele pe care aplici, poți încerca parfumuri speciale pentru haine.

Sprâncene asortate cu părul? Oh, nu…

Dacă în ceea ce privește culoarea părului te poți aventura spre tonuri îndrăznețe, pentru sprâncene există o limită. E clar că nu le poți face mov sau roșii, dacă îți trece prin cap să adopți o astfel de culoare în păr (dar mai bine nu!)!

Pentru culorile de păr cu saturație… normală, trebuie doar să te înscrii în aceeași „tabără”, respectiv „deschis la deschis” și „închis la închis”, păstrând o distanță de două nuanțe mai deschis sau mai închis decât culoarea de bază a părului, însă ar fi bine să lași misiunea asta pe mâinile specialiștilor, produsele pentru (de)colorarea părului  la domiciliu nu sunt potrivite și pentru sprâncene.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.