Răsfaț & Relax: SPA de CASĂ

Orice lună poate avea un motiv de răsfăţ, dar mai ales luna martie şi pentru că mai avem câteva zile din ea, răsfaţă-te în fiecare zi! Dar, câteva ore petrecute la Spa implică o sumă frumușică și o groază de timp. Acasă la tine, însă, e cu totul altceva! Pune în practică oricare dintre aceste tratamente și răsfață-te zilnic, din cap până-n picioare.

Baie relaxantă pentru trup răsfățat

Este remediul la care apelăm atunci când încordarea atinge cote maxime, când simțim că ne dă târcoale o răceală, dar nu și când ne dorim să ne relaxăm pur și simplu. Apa caldă (dar nu mai fierbinte decât temperatura corpului uman) stimulează terminațiile nervoase de la nivelul pielii și circulația sângelui. Pentru a-i spori efectul, putem adăuga indgrediente cu potențial relaxant precum florile de mușețel, uleiuri esențiale — lavandă, de exemplu, sau o mână de fulgi de ovăz. Aceștia din urmă au un efect miraculos asupra pielii.

Pe lista ta de cumpărărturi: bulgării efervescenți de sare pentru baie, scrub-uri gurmande, dar și ceaiuri pentru baie (după cum poți vedea în imagine, seamănă cu cele pentru ceai de băut, dar sunt mai mari), pe care să le folosești de fiecare dată când ai ocazia. Noi am încercat ceaiurile Treet Traditions cu ovăz și lavandă (29 lei, disponibile la Marionnaud), dar și alte arome cu multiple beneficii pentru piele, trup și stare.

DIY Ceai de baie

  • * 5 pliculețe de ceai de mușețel
  • * 2 pliculețe de ceai verde
  • * 1 l apă fiartă

Lasă pliculețele la infuzat câteva minute, stoarce-le bine când le scoți, apoi toarnă ceaiul în cada deja plină cu apă. Adaugă în apă și câteva  picături de ulei esențial (lavandă, menongrass, portoclae) și aruncă în cadă cîteva petale de trandafiri.

TRUC Pune fulgi de ovăz într-un tifon și scufundă-i în apă, mai degrabă decât să-i arunci pur și simplu în cadă.

Măști nutritive pentru mâini catifelate

Măștile pentru mâini sunt la mare căutare în sezonul actual, când suntem din ce în ce mai preocupate să ne îngrijim membrele, atât de încercate de frigul ultimelor luni. Alege să te răsfeți exact ca la Spa, cu un scrub delicat, care să elimine celulele moarte, lăsând pielea strălucitoare și fină (poți prepara unul după rețeta alăturată), apoi cufundă-ți mâinile într-o pereche de mănuși pre-infuzate cu ingrediente nitritive precum aloe, avocado sau unt de shea – precum Skinlite Ultra Moistuizing Skin Mask (13,50 lei) cu efect hrănitor și reparator. Nu e nevoie să te clătești după folosire.

DIY Scrub pentru mâini

  • * 2 lingurițe de zahăr brun
  • * O linguriță de miere
  • * Zeama unei lămâi mici
  • * O lingură de unt de cocos

Amestecă toate ingredientele într-un bol, apoi masează-ți mâinile cu pasta rezultată (ideal ar fi să faci asta după duș, timp de 2-3 minute), apoi să te clătești cu apă călduță și să aplici o cremă pentru mâini.

Scrub calmant pentru buze moi

Ca și scrub-urile pentru ten, un scrub pentru buze îndepărtează celulele moarte folosind un ingredient exfoliant (precum cristalele de zahăr) și hodratează folosind uleiuri din plante și miere. Tapotează-ți buzele cu câteva picături dintr-un scrub pentru buze precum ChapStick Total Hydration Conditioning Lip Scrub, care conține zahăr și ulei de floarea soarelui. Masează-ți buzele cu mișcări circulare și apoi înlătură surplusul prin clătire.

DIY Exfoliant pentru buze

* 1 Linguriță de zahăr brun

* 1 Linguriță de miere Pune mierea într-un mic bol și amestec-o împreună cu zahărul până obții un mix. Tapotează-ți buzele umede cu câteva picături din amestecul respectiv și masează-le delicat, cu mișcări circulare.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de martie a revistei Cosmopolitan România.

Foto: Mike Graten, Guliver/iStock, Studio D. Prop stylist: Alex Mata. Text: Ana-Maria Prunariu

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.