Putem prelungi termenul de valabilitate al cosmeticelor?

În general, femeile îşi ţin toate cosmeticele la grămadă, fie în baie, fie în trusa de machiaj din dormitor – depinde unde obişnuiesc să se aranjeze dimineaţa. Însă unele produse se strică mai repede în acest mod, aşa că trebuie mutate… în frigider.

În general, termenul de valabilitate al cosmeticelor este următorul:Fondul de ten lichid (sau blush-ul lichid) – 1 an

Concealer-ul – 1 an

Pudra compactă sau pulbere (sau blush-ul) – 3 ani

Fardurile de ochi – 3 ani

Creioanele de buze sau ochi – 1 an

Eye liner-ul, rimelul – 3 luni

Rujul, gloss-ul – 1 an

Parfumul – 1-3 ani

Crema de faţă – 1-3 ani

Oja – 1 an

Găseşti toate acestea pe eticheta produsului, sub forma unui simbol care reprezintă o cutiuţă deschisă pe care scrie, de exemplu 12 M, ceea ce înseamnă 12 months (luni).

Din fericire, unele produse vor rezista mai bine dacă vor fi depozitate la frigider. Printre ele se numără:

Creionul de ochi va fi mai uşor de ascuţit, nu se va rupe şi nu se va întinde. Dacă nu vrei să îl ţii mereu la frigider, ajunge să îl ţii chiar şi 15 minute înainte de utilizare.

Crema antirid se va aplica mai uşor şi va acţiona mai bine dacă este ţinută la rece. De asemenea, orice cremă ţinută la frigider îţi va înviora tenul, iar acesta va arăta mai sănătos.

Oja va rezista mult mai mult dacă o vei ţine la frigider, nu se va mai îngroşa imediat cum ai deschis sticluţa. În plus, îţi va fi mai uşor să o aplici şi va rezista mai bine pe unghii.

Parfumul îşi va păstra mai bine aroma dacă va fi ţinut la frigider şi va avea un miros mai puternic. Încearcă cu parfumul tău preferat şi vezi diferenţa!

Tu unde ţii aceste produse?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.