Prognoza meteo: șanse de coafură distrusă

Zi de zi, asculți prognoza meteo în speranța unei zile adevărate de vară. Dar ploaia continuă să-și facă de cap…ul tău, stricându-ți coafura.

Nu cred că exagerez comparând coafatul cu spălatul mașinii; ambele par să invoce ploaia. Și cum prognoza meteo nu este atât de precisă cum ți-ai dori, de cele mai multe ori ajungi să regreți că nu te-ai rezumat doar la a-ți prinde părul în coadă.

Sigur, umbrela (dacă ți-a trecut prin cap s-o iei cu tine) te ajută să-ți protejezi capul, însă umezeala este cea care-ți face buclele să se lase sau părul perfect întins să devină ca un mănunchi de paie ciufulite. Și asta nu e tot…Vreme rea, coafură șic!

Colecția ta de bentițe strălucitoare, cu floricele sau broderii îți poate fi de un real folos în zilele în care n-ai timp să-l aranjezi. În plus, cele cu elastic la spate pot fi un bun ondulator pentru mai târziu; doar rulează-ți șuvițele la spate în jurul elasticului ( aplică înainte o spumă sau o cremă de coafat).

Sursa: H&M

 

Atmosferă uscată?

Folosește… Balsam spray fără clătire

Să ții minte trucul ăsta toată vara, când soarele a fi nemilos cu părul tău, uscându-l la maxim și făcându-l rebel din cale-afară. Folosește un balsam sau un serum post-spălare; aplică-l de la nivelul urechilor în jos, insistând pe vârfuri.

Încearcă: Londa Professional Deep Moisture Leave in conditioning spray, 54 lei

 

Se anunță ploaie?

Folosește… Șampon uscat

Te-a prins ploaia pe drum? Cum n-ai șanse să faci duș, să te usuci și să-l aranjezi, cea mai simplă variantă este să forțezi uscarea cu un șampon uscat; doar aplică-l pe păr, de la rădăcină și până la vârfuri, apoi distribuie-l uniform masând cu degetele, iar pudra va abosorbi  apa.

Încearcă: Amika Perk Up Dry Shampoo, 109 lei (în set cu mască și spray volum, doar la Sephora)

 

Aplicația arată umezeală mare?

Folosește… Primer pentru coafat

Umiditatea poate face părul să devină neascultător… degeaba te-ai străduit acasă să-l îndrepți sau să-l ondulezi, umezeala anulează tot efortul. Folosește o bază de coafat, care netezește cuticula și protejează firul de păr de umezeală.

Încearcă: Wella Professionals EIMI Velvet Amplifier Smothening styling primer, 65 lei

 

Vântul va sufla puternic?

Folosește… Gel sau fixativ

Nu lăsa capriciile lunii mai să-ți afecteze buclele. Gelul de păr aplicat înainte de coafat poate menține forma părului, dar te poți descurca și cu un fixativ cu fixare puternică aplicat post-coafat, ce va împiedica vântul să-ți încurce cosițele.

Încearcă: Moroccanoil Style Styling Gel medium, 99 lei

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.