Produsul minune al lunii: pudra de argila

Argila este unul dintre produsele nostre preferate, fiind ieftină și având foarte multe întrebuințări, mai mult sau mai puțin cunoscute.

Să nu crezi că argila este un produs pe care femeile abia au început să îl folosească în scopuri cosmetice! Această pudră a fost folosită încă de acum mii de ani, iar în prezent o poți găsi prin orice farmacie sau supermarket la un preț foarte mic (în jur de 10-15 lei pachețelul).

Dacă nu ai mai folosit până acum acest produs minune, trebuie să știi, în primul rând, că există mai multe tipuri de argilă: verde (recomandată mai ales pentru tenul normal și gras, pentru că absoarbe excesul de sebum), albă (pentru ten uscat și păr deteriorat), albastră (predă tenului luminozitatea), cenușie (pentru toate tipurile de piele, purifică tenul), galbenă (curăță tenul, ajută la oxigenarea celulelor) și roșie (calmează iritațiile, activează circulația sangvină).

Măști de față homemade pentru tenul gras

Apoi, cum transformi această pudră într-o mască? Nimic mai simplu: pui argila într-un bol de sticlă, ceramică sau lemn, apoi torni apă peste. Este recomandat să acoperi recipientul și să lași pudra cam o oră deoparte. De obicei vei găsi scris pe ambalaj care sunt cantitățile de pudră și apă pe care trebuie să le amesteci, dar, în general, pasta nu trebuie să fie nici foarte tare, nici prea lichidă.

Cum folosești pudra de argilă pentru a scăpa de acnee sau riduri?

Folosește argilă verde dacă ai tenul gras și albă dacă ai ten sensibil. Amestecă o lingură de pudră de argilă cu o lingură de apă și două picături de ulei esențial de arbore de ceai. Aplică pasta obținută pe zonele afectate și las-o să acționeze peste noapte (sau cât de mult poți), apoi clătește cu apă călduță. Folosește această mască de două ori pe săptămână.

Cum folosești pudra de argilă pentru a ameliora varicele?

Folosește argilă verde și fă-ți o pastă mai groasă, cam de 1 cm grosime. Aplic-o pe zonele cu probleme și las-o să acționeze în jur de o oră, o dată sau de două ori pe zi, 10 zile la rând.

Măști de față homemade pentru tenul uscat

Cum folosești pudra de argilă pentru un ten perfect?

Dacă ai tenul gras, fă-ți o mască din 2 linguri de argilă verde + apă + 2 lingurițe de ulei de alune. Lasă să acționeze cam jumătate de oră, apoi clătește cu apă călduță.

Dacă ai porii dilatați, fă-ți o mască din 2 linguri de argilă verde + 1 lingură de apă + 1 lingură de ulei de măsline. Lasă să acționeze cam jumătate de oră, apoi clătește cu apă călduță.

Dacă ai tenul uscat, fă-ți o mască din 2 liniguri de argilă albă + jumătate de banană zdrobită (+puțină apă, dacă mai e nevoie). Lasă să acționeze cam jumătate de oră, apoi clătește cu apă călduță.

Dacă ai tenul mixt și puncte negre, fă-ți o mască din 2 lunguri de argilă verde + 1 linguriță de ulei de alune de pădure + 1 lingură de iaurt + pulpa de la o roșie coaptă zdrobită. Lasă să acționeze cam jumătate de oră, apoi clătește cu apă călduță.

Ten perfect în 24 de ore

Cum folosești argila pentru un păr perfect?

Dacă ai părul gras, fă-ți o mască din 5 linguri de argilă verde + 1 gălbenuș de ou + apă. Aplică masca doar la radăcina firelor de păr, las-o să acționeze cam 10-15 minute, apoi spală-te bine cu șampon.

Dacă ai părul uscat, fă-ți o mască din 2 linguri de argilă albă + apă. Aplică masca pe toată lungimea părului și lasă să acționeze în jur de 15 minute. Clătește părul înainte ca masca să se usuce.

Dacă ai mătreață, fă-ți o mască din 5 linguri de argilă verde + 8 linguri de apă + 1 linguri de ulei de măsline + ulei esențial de cimbru + ule esențial de lămâie + ulei esențial de arbore de ceai. Aplică masca pe pielea capului și lasă să acționeze jumătate de oră, apoi spală-te bine cu șampon.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise