Ce produse ajută părul foarte uscat?

Multe femei se confruntă cu problema părului uscat. Azi, COSMO îți vine în ajutor cu câteva sfaturi și recomandări de care ar trebui să ții cont dacă vrei să ai părul mătăsos și frumos.

Îngrijirea părului nu este întotdeauna simplă, dar nu-ți face griji – nu este imposibil să ai o podoapă capilară de invidiat. Înainte de a cheltui sume enorme la salon pe diferite tratamente care promit să facă minuni, ține cont de câteva lucruri:Ai părul uscat sau deteriorat?

E posibil ca părul tău să fie în starea aceasta pentru că ai anumite obiceiuri care îl afectează negativ. De exemplu, dacă te vopsești cu un produs de proastă calitate, dacă te vopsești prea des, dacă folosești placa de păr sau ondulatorul, dacă stai prea mult în soare.

Citește și: Sănătatea scalpului. Îngrijirea corectă pentru un păr sănătos 

În cazul în care te vopsești, alege o vopsea de calitate – atenție, de calitate nu înseamnă neapărat scump și viceversa. Atunci când e nevoie, vopsește doar rădăcinile, nu întreg părul, și menține nuanța cu ajutorul unei vopsele semipermanente. Aceasta poate fi amestecată cu masca de păr, pentru a putea aplica o cantitate mică la fiecare spălare.

Dacă folosești placa de păr sau ondulatorul, ai grijă să aplici întâi un spray termoprotector pe păr. Bineînțeles, ideal ar fi să eviți cât de mult poți aceste instrumente.

Cât despre statul în soare, nu uita să porți o pălărie sau șapcă!

Nu ai aceste obiceiuri nocive?

E posibil ca problema să fie cauzată de o alimentație nepotrivită. Sănătatea ta poate influența modul în care arată părul, iar deseori părul uscat e cauzat de o dietă săracă sau de deshidratare.

Citește și: Sfaturi de la stiliști pentru creșterea rapidă a părului 

Ce produse ajută părul foarte uscat?

Între timp, până renunți la obiceiurile dăunătoare și aștepți ca alimentația sănătoasă să își facă efectul, folosește produse cosmetice care îți pot salva părul.

Îți recomandăm să nu investești în măști și tratamente scumpe, pline de chimicale, ci în produse cât mai naturale. Iată câteva exemple:

Uleiul de măsline hidratează puternic părul și îl face mătăsos. Din păcate, este foarte… uleios – dacă nu îl aplici cu atenție, e posibil să îți pătezi hainele și poate fi dificil să îți cureți bine părul după ce îl folosești.

Uleiul de cocos este mult mai light decât cel de măsline, ceea ce îl face simplu de aplicat și de curățat. Îl poți folosi ca mască de păr, dar și pentru un plus de hidratare după ce te-ai spălat (aplică o cantitate foarte mică pe vârfuri și pe lungime).

Uleiul de ricin poate regenera părul uscat și este recomandat se crede că poate ajuta și la creșterea părului. Cel mai mare plus al său este că poate fi un substituent al cheratinei, principalul constituent ce intră în structura părului și a unghiilor.

Untul de shea se topește bine între degete, apoi se aplică pe toată lungimea părului. Hidratează puternic părul, fiind ideal ca mască.

Citește și: 3 obiceiuri care duc la deteriorarea părului 

Îți recomandăm să încerci toate aceste uleiuri, pentru a vedea „cu care te înțelegi mai bine”. Dacă vrei, le poți chiar combina, pentru ca părul tău să se bucure de toate beneficiile.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.