Produse cosmetice must have pentru sezonul rece

Este important să avem grijă de corpul nostru, dar nu trebuie să ţinem cont doar de tipul de ten sau de păr pe care îl avem, ci şi de anotimp. După cum probabil deja ştii, în sezonul rece trebuie să folosim alt gen de produse, pentru a ne proteja împotriva frigului şi a vântului.

COSMO ţi-a pregătit o listă cu câteva produse pe care trebuie să le utilizezi în sezonul rece. Iată care sunt acestea.

Hidratarea este foarte importantă în acest sezon. Dacă primăvara şi vara începi să arăţi din ce în ce mai multă piele, iarna o ascunzi sub haine călduroase şi ai tendinţa să uiţi de îngrijirea sa. Cumpără o cremă hidratantă pe care să o foloseşti zilnic după ce ieşi de la duş. Dacă pielea ta este foarte uscată, untul de corp este mai potrivit pentru tine.

Ajută pielea să se refacă noaptea. Iarna ne confruntăm cu ploi, vânt, zăpadă… toate acestea fac rău tenului tău. Foloseşte tratamente pentru noapte şi vei observa cum pielea ta va arăta din ce în ce mai bine. De asemenea, producţia de colagen scade în această perioadă, deci poate ai vrea să îţi cumperi şi o mască de faţă cu vitaminele C şi D.

În afară de faţă, şi mâinile tale au de suferit mult. Ai grijă să ţii mereu în casă o cremă de mâini intens hidratantă sau foloseşte cremă de gălbenele, pentru că nimănui nu îi plac mâinile uscate şi aspre.

Nu uita nici de balsamul de buze! Buzele uscate arată oricum, numai frumos nu, deci ai mare grijă de ele, pentru că sunt o zonă sensibilă. Şi să nu îţi treacă prin gând să porţi ruj (sau, mai rău, lip stain!) când ai buzele uscate, pentru că acesta nu le va face să arate mai bine, dimpotrivă.

COSMO tip: Poţi foloşi o periuţă de dinţi moale pentru a exfolia buzele înainte să aplici balsamul de buze. Dacă acestea sunt foarte uscate, foloseşte miere.

Nici părul nu trebuie neglijat. Stă mult timp în frig şi zăpadă sau ascuns sub o căciulă de care se freacă mereu, astfel încât îşi poate pierde strălucirea şi vitalitatea foarte rapid. Cumpără o mască de păr destinată părului deteriorat şi aplic-o o dată pe săptămână, iar la fiecare spălate foloseşte balsam de păr. Iar o dată pe lună îţi poţi face şi singură o mască intens hidratantă din ulei de măsline, miere şi ou pe care să o ţii în păr în jur de două ore.

Tu ce alte produse cosmetice foloseşti în sezonul rece?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.