Principalele diferențe dintre serurile antirid și cremele antirid

Pentru femei, ritualul de îngrijire a tenului este foarte complex și, de cele mai multe ori, se bazează pe o mulțime de creme și loțiuni sub diverse forme și de consistențe diferite. Tratamentele sunt cu atât mai complexe în cazul celor cu ten problematic (fie că vorbim despre acnee, cicatrici de după acnee, ten uscat, riduri etc), întrucât este necesară o îngrijire specială.

Denumirea produselor de îngrijire te induce în eroare și nu știi ce să folosești pentru a scăpa de problemele cu care te confrunți?Ser pentru ten, cremă, ulei, loțiune – toate sunt produse ce promit să redea pielii un aspect aproape de perfecțiune. Întrebare este: care este varianta cea mai potrivită pentru tenul tău și care este diferența între toți acești termeni?

Cum fiecare piele este unică, există situații în care se impune folosirea unor seruri anitrid și situații în care mai potrivită ar fi o cremă antirid. Înainte de a dezbate problema ridurilor și de a vorbi despre ce tip de tratament ar fi mai indicat, este important să distingem diferența dintre seruri și creme, să înțelegem care este rolul fiecăreia și ce beneficii aduce folosirea unei variante sau a celeilalte.

Diferențele dintre ser și cremă

Analizând caracteristicile fiecărui tip de produs, vom descoperi în final când este cazul să folosim un ser pentru ten și când o cremă. Iată, deci, care sunt diferențele:

  1. Scopul

Serul este un produs concentrat în substanțe active, dar este mai puțin emolient decât o cremă. Penetrează în profunzimea epidermei, unde eliberează substanțele active și acționează țintit pentru scopul propus. Există seruri antirid, hidratante, anti-acnee, etc.

În ceea ce privește crema, aceasta are rol de hidratare, hrănire și emoliere a pielii, datorită compoziției bogate în uleiuri naturale, unturi, vitamine, minerale.

Modul de aplicare

Având o consistență mai ușoară decât a unei creme, serul pătrunde în profunzimea pielii, fiind astfel mult mai eficient în tratarea problemelor. De aceea, este important ca acesta să fie aplicat direct pe pielea curățată, înaintea aplicării cremei au machiajului. Deși este o concepție greșită cum că serul ar putea înlocui crema, aceste doua produse nu sunt interschimbabile, ele putând fi folosite concomitent.

  1. Ambalajul

Când vrei să cumperi un ser antirid, de exemplu, trebuie să te ghidezi după un ambalaj special, de dimensiuni mai mici. Pentru că acesta conține ingrediente foarte concentrate, va fi folosit cu moderație, deci în cantitate mai mică, și va dispune, de obicei, de un aplicator sub formă de pipetă.

Crema, fiind indicată în folosirea zilnică, va fi disponibilă într-un ambalaj simplu și de dimensiuni mai mari.

Tratarea eficientă a ridurilor: seruri antirid sau creme antirid?

Acum că știm care sunt diferențele dintre cele două produse, putem aborda și problema ridurilor. Specialiștii recomandă combinarea celor două cosmetice pentru efecte maxime, însă pentru o acțiune sigură și în profunzime, serul antirid primează.

Gerocossen, companie românească de tradiție, cu o experiență vastă în domeniul cosmeticelor, recomandă utilizarea serului concentrat antirid Melcfort Skin Expert pentru o acțiune eficientă asupra ridurilor profunde.

Cu o concentrație de aproximativ 90% Poly-Hexilan (ingredientul natural extras din secreția melcului Helix Aspersa), formula lejeră și non-grasă a serului stimulează sinteza colagenului, pentru a umple ridurile din interior, oferindu-i pielii un aspect neted și reîmprospătat.

Formula concentrată a extractului de melc, datorită ingredientelor naturale conținute de către extract (alantoina, vitaminele, proteinele, colagenul, elastina și aminoacizii), transformă serul antirid Melcfort Skin Expert în soluția completă pentru pielea afectată de riduri. Cu efect de întârziere a îmbătrânirii premature a tenului și de netezire a ridurilor deja existente, serul antirid de la Gerocossen îmbunătățește elasticitatea pielii, contribuind, în același timp, la hidratarea acesteia. În plus, acest produs ajută la regenerarea celulară prin textura sa ușor exfoliantă, ce îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii.

Așadar, pentru reducerea semnificativă a ridurilor este recomandat să folosești, în primul rând, serul antirid pentru acțiune sigură, iar pentru hidratare o cremă antirid adecvată tipului tău de ten. Folosirea concomitentă a acestor două produse va oferi rezultate vizibile.

Sursa: admarks
Sursa foto: shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.