Ponturi de la hair-stylist

Am apelat la Sorin Stratulat, ambasador L’Oreal Professionnel, pentru a ne oferi câteva sfaturi preţioase pentru îngrijirea şi coafarea  părului acasă.

 

Foloseşte produsele… cu cap!

Oare de ce nu-ţi reuşesc coafurile acasă? Poate fi din cauza măştii cu care tocmai ţi-ai trata părul: „este important să adaptăm produsele rezultatului dorit şi texturii sau condiţiei parului; de exemplu, dacă vrei o coafură cu volum, nu are sens să insişti cu o masca super hidratantă, optează pentru ceva de reconstrucţie sau volum”, recomandă hair-stylistul.

 

„Demachiază”-ţi părul!

Un sfat la fel de important precum cel ce spune să nu adormim cu machiajul pe faţă este… să scăpăm de pelicula de produse de coafat folosite: „trebuie să privim spălarea părului ca pe o demachiere. După ce ai folosit produse de styling care să facă coafura să reziste sau sa aibă un anumit look, este important să le dai jos”, spune Sorin Stratulat. 

 

Atenţie la fixativ!

Ţi-ai coafat părul şi l-ai „îngheţat” cu spray de fixare… Atunci ai grijă cum îl manipulezi după aceea, ca să nu-l rupi, avertizează Sorin: „Nu pieptăna părul cu fixativ mult pe el; mai întâi sparge fixativul, masând uşor tot părul, apoi descurcă-l cu o perie de păr natural şi abia apoi piaptană-l. Dacă este o coafură cu mult mult fixativ, nici nu încerca să-l descurci . Intra direct la duş , uda totul şi aplică balsam, aşteaptă să se înmoaie, apoi descurcă-l cu degetele şi abia acum spală-l cu şampon şi aplică balsam sau mască din nou”, mai spune hair-stylistul. 

 

Nu-i aşa că făceai cel puţin una din greşelile semnalate mai sus? De-acum, însă, vei şti exact ce ai de făcut pentu ca părul tău să rămână sănătos şi strălucitor…

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.