Piele arsă de soare? Mai bine previi…

 

Soarele nu e prietenul pielii tale, oricât de încântată ai fi de bronzul sezonier. Expunerea neprotejată la soare te expune unor mari pericole, ridurile și petele fiind cele mai neînsemnate dintre acestea. Iată cum să eviți să te alegi cu piele arsă de soare.

1 CREMA DE PROTECȚIE ESTE OBLIGATORIE. Aplică uniform (o cantitate echivalentă cu conținutul unei lingurițe) o cremă/loțiune cu factor de protecție  minim 30 pe frunte, nas, obraji, urechi, bărbie și gât, dar și decolteu și umeri. Întinde crema cu mișcări liniare (cele circulare ar face soluția ușor lipicioasă), astfel încât să acoperi toată suprafața tenului. Cele mai multe cazuri de piele arsă de soare se înregistrează la nivelul feței și părților frecvent decoltate în timpul verii.

2 FĂ PROTECȚIA PIELII SI MAI EFICIENTĂ. Chiar dacă aplici o loțiune de protecție, razele ultraviolete tot reușesc să treacă bariera, și tot poți să te confrunți cu piele arsă de soare. Adaugă un nivel suplimentar de protecție sub forma unor antioxidanți – vitamina C –  zilnic, ce vor ajuta la neutralizarea radicalilor liberi.

3 PROTEJEAZĂ-ȚI ȘI PIELEA CAPULUI; MAI ALES ACOLO UNDE ESTE EXPUSĂ LA SOARE. Slabe șanse să porți pălărie, deși aceasta te poate proteja de soare și contribuie la menținerea intensității culorii părului vopsit. Înmoaie vârful unei pensule pentru fond de ten (precum cea de mai sus) sau burețel de machiaj în loțiunea de protecție și aplică ușor pe linia scalpului și pe cărarea părului – poate ți se pare incredibil, două zone extrem de expuse riscului de cancer de piele.

4 FOLOSEȘTE MACHIAJ CU FACTOR DE PROTECȚIE INTEGRAT. Faptul că porți machiaj nu înseamnă că tenul tău nu este „atins” de soare. Machiajul are rol protector doar dacă are SPF inclus (30+), altminteri trebuie să aplici tu o cremă cu factor de protecție înainte să întinzi fondul de ten. După crema cu SPF 50 și fondul de ten, acoperă în întregime tenul cu o pudră minerală cu factor de protecție solară, aplicând-o cu mișcări circulare (pudra nu se va împotmoli precum crema). La fel ca fondul de ten pudră, acest strat suplimentar va fixa crema și va da pielii un finisaj mat.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.