Cum îți ascunzi petele pigmentare

Coșurile nu sunt singurul motiv care ne desparte de un ten fără cusur… Află cum tratezi petele pigmentare.

Ce este pigmentarea

Înainte să te declari (din nou) lipsită de noroc din cauză că ai detectat ceva pete maronii pe față, află că nu ești singura; colorarea neuniformă a pielii afectează ambele sexe, indiferent de culoarea pielii/rasă. Procesul este destul de simplu, în sensul că petele apar ca o reacție de apărare a organismului, manifestată printr-un exces de melanină în zonele în care se detectează o agresiune asupra pielii.

Cât despre hiperpigmentare…

Excesul de melanină ivit la suprafața pielii poate fi pus pe seama mai multor factori. Astfel, hiperpigmentarea poate apărea sub formă de MELASMĂ (din cauza dezechilibrelor hormonale), CLOASMĂ (în perioada sarcinii), LENTIGO (vârstă înaintată, expunere îndelungată/neprotejată la soare, afecțiuni hepatice) sau hiperpigmentarea post-inflamatorie, manifestată prin apariția de pete în zonele în care au fost răni, acnee, al cărei aspect poate fi agravat în urma expunerii neprotejate la soare.

Cum o tratăm?

Părerea unui dermatolog este absolut necesară în identificarea tratamentului potrivit, în funcție de cauza și natura hiperpigmentării. În cazul melasmei se recomandă hidrochinona, acidul azelaic, corticosteroizii și tretinoina, iar ca proceduri se poate recurge la micro-peeling și IPL. Cloasma, specifică gravidelor, însă, trece de la sine.

În cazul hiperpigmentării post inflamatorii, importantă este intervenția imediată (și prevenția joacă un rol crucial: nu-ți mai ataca coșurile și nu te expune la soare, poartă SPF în fiecare zi), cu substanțe precum acidul glicolic. Retinoizii, acidul Kojic, dar și hidrochinona și acidul azelaic. Tratamentele profesionale recomandate includ microdermabraziunea și lumina intens pulsată.

Perfect pentru estomparea petelor maronii

Amestecă un vârf de linguriță de turmeric cu lapte crud și aplică local pe zonele pătate, inclusiv pe cearcăne. După 2-3 săptămâni în care aplici zilnic amestecul, vei vedea că petele dispar.

 

Soluții de nădejde pentru petele pigmentare

 

 

Repechage Brightening Skin Correcting serum, 258 lei

Clinique Even Better Skin tone correcting moisturizer, 245 lei

Estee Lauder Enlighten Dark Spot Correcting night serum, 363 lei

Guinot Instant Brightening mask, 361 lei/set

Murad Intensive C Radiance Peel, 338 lei (Sephora)

La Prairie White Caviar spot treatment, 643 lei

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.