(P) Perii de păr pentru coafuri glamour pe care le poți realiza singură

Periajul părului face parte din ritualul nostru zilnic de îngrijire, ne ajută să ne relaxăm și totodată, să ne menținem părul frumos și sănătos. Cu o condiție, însă: să alegem o perie potrivită. Dacă v-ați întrebat vreodată de ce periile de păr arată diferit, răspunsul este simplu: pentru că nu toate avem același tip de păr și pentru că fiecare perie își are rolul ei în realizarea coafurii dorite.

Mai mult, este bine de știut că îngrijirea corespunzătoare a periei de păr și schimbarea ei la un anumit interval de timp sunt esențiale pentru sănătatea podoabei noastre capilare. Îți poți realiza acasă coafura pe care ți-o dorești, dacă ai în trusa ta cateva dintre tipurile de perii recomandate de specialiști.

Cum folosim diversele tipuri de perii

”Prin periaj, părul este disciplinat, îi este redată strălucirea și sunt îndepărtate firele casante sau moarte. În același timp, ajutăm fibra capilară să crească într-un ritm sănătos și armonios. Prin urmare, este important să optăm întotdeauna pentru tipul de perie potrivit pentru firul nostru de păr și pentru tipul de coafură pe care ni-l dorim. Folosirea unei perii de calitate inferioară poate avea drept consecință ruperea firului de păr, despicarea vârfurilor, agresarea scalpului sau electrizarea părului”, explică Ioana Hăndăbuț, specialist Profihairshop.

Peria lată, tip paletă este perfectă pentru descurcarea și netezirea părului. Ideală pentru părul deteriorat sau sensibilizat, acest tip de perie ajuta la coafarea părul într-o manieră lejeră, naturală, fără efort.

Persoanelor cu părul creț, cu tendință de electrizare sau celor care doresc să își disciplineze șuvițele, li se recomandă să folosească o perie rotundă, ceramică. Este foarte ușor de folosit pentru a dobândi bucle lejere sau vârfuri ondulate sau pentru a disciplina coafura.

Pentru aranjarea lejeră a părului cu structură groasă, cea mai indicată este peria cu dinți sintetici.

Peria cu dinți micști este un aliat foarte bun pentru pentru coafarea părului, dar și pentru îndreptare și este potrivită tuturor tipurilor de păr, datorită combinației perfecte dintre perii de mistreț și cei sintetici.

Pentru păr cu mai mult volum sau bucle, peria rotundă din lemn este o alegere foarte bună.  În funcție de diametrul periei, se pot realiza bucle mai lejere sau bine definite.

Iubitoarele părului cu aspect rebel pot apela la peria pentru tapat, care oferă coafurii mai mult volum și un aspect mai bogat.

Peria cu dinți metalici este recomandată în cazul perucilor sau extensiilor, pentru realizarea diverselor coafuri.

Întreținerea periei de păr în 4 pași

”Ca și părul, peria trebuie și ea îngrijită cu atenție, pentru o durată de viață cât mai îndelungată. În timp, aceasta acumulează tot felul de reziduuri (produse de styling, praf si bacterii), care influențează aspectul părului, făcându-l să arate încărcat sau tern. Este de recomandat să schimbăm peria anual sau chiar mai des, dacă este uzată. Ruperea părului la periaj este un semn clar că este momentul să achiziționăm o perie nouă”, explică Ioana Hăndăbuț.

1) Îndepărteaza firele rupte după fiecare periaj, pentru că dacă se acumulează, pot provoca atât mirosuri neplăcute, cât și iritații la nivelul scalpului. Pentru ușurința operațiunii, poți utiliza o scobitoare.

2) Înmoaie peria timp de 5-10 minute, în apă călduță, în care pot fi adăugate câteva picături de șampon. Baza periei poate fi curățată bine cu ajutorul unei periuțe de dinți pe care nu o mai folosim. În cazul periilor de lemn, o simplă clătire și o curățare cu ajutorul periuței este suficientă.

3) Clătește bine peria după spălare. Urmele de șampon rămase ar putea-o degrada și ar putea îngrășa părul, după periaj.

4) Înainte de reutilizare, usucă bine peria.

Citeşte şi: AMI: Trucuri pentru ingrijirea parului ondulat

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.