Cum să obții o pedichiură impecabilă în 5 pași acasă

Orice femeie își dorește să aibă o pedichiură impecabilă, dar multe dintre noi nu avem suficient timp pentru a merge lunar la salon. De aceea, ți-am pregătit o listă de pași pe care îi poți urma acasă, pentru ca picioarele tale să arate minunat în orice perioadă anului.

Pasul 1: Înmoaie picioarele în apă

Umple un lighean cu apă caldă, până îți ajunge la nivelul gleznelor. Ai grija ce temperatură are apa – dacă este prea fierbinte, îți va usca pielea picioarelor.

Pasul 2: Exfoliază-ți picioarele și netezește pielea

Picioarele noastre sunt afectate încălțămintea care ne strânge constant degetele și călcâiele, care nu lasă pielea să respire. Începe prin a folosi o piatră ponce, pentru a îndepărta pielea îngroșată și bătăturile. Apoi, folosește un scrub special, în găsești în orice magazin cu produse de îngrjire, sau prepară-ți singură unul din zaț de cafea amestecat cu puțin ulei de măsline.

Pasul 3: Unghii curate și tăiate

Unghiile curate și sterilizate sunt un must pentru a evita apariția unor ciuperci nedorite. Astfel, curăță bine cu spirt ustensilele pe care le folosești pentru pedichiură. După ce picioarele tale s-au uscat, taie-ți unghiile. Rotunjește-le a evita unghiile crescute în carne. Nu îți tăia cuticulele (au rolul de a-ți proteja unghiile), ci împinge-le ușor cu un bețișor.

Pasul 4: Colorează-ți unghiile

Acum esti gata pentru a începe să îți dai unghiile cu ojă. Poți folosi separatoare pentru unghii, dar, dacă nu ai, folosește șervețele răsucite. Asigură-te că unghiile tale sunt bine curățate înainte de a aplica primul strat de ojă.

Pasul 5: Aplică o cremă

Așteaptă până când oja s-a uscat complet, apoi aplică o cremă hidratantă sau ulei de cocos și masează-ți picioarele.

După cum vezi, nu e deloc dificil să obții o pedichiură impecabilă chiar la tine acasă!

Sursă foto: iStock

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.