Pe bune, se poate scăpa de vergeturi?

Ca să fim sincere, noi chiar nu avem o problemă cu vestitele vergeturi, dar dacă vrei să te pui cu ele, uite ce trebuie să știi.

Da, suntem în 2019 și suntem mai preocupate ca niciodată să ne iubim așa cum suntem mai degrabă decât să devenim obsedate de așa-zisele noastre defecte, deci care ar fi rostul acestei lecții despre reducerea aspectului vergeturilor? Pentru că, deși nu e nimic în neregulă dacă ai vergeturi (la fel ca multe dintre noi – inclusiv eu, mulțumesc fetițelor mele), multe dintre femei se dovedesc încă stresate din cauza lor.

Fiind o consecință a perioadelor de întindere rapidă a pielii (cum ar fi, de exemplu, adolescența, sarcina sau luarea masivă în greutate), semnele sunt de fapt cicatrici care se dezvoltă atunci când colagenul și elastina din pielea ta sunt rupte, susține Arash Akhavan, medic. Rezultatul? Vergeturi – localizate cel mai frecvent pe sâni, stomac, șolduri, fund și coapse, care au un aspect de rețea de linii mai deschise la culoare decât pielea.

Deși este efectiv imposibil să scapi de ele pentru totdeauna, cele mai multe dintre acestea vor ajunge să se estompeze în timp, spune dr. Akhavan. Acestea fiind spuse, dacă nu stai bine cu răbdarea (cum mi se întâmplă mie, și nu numai…), poți interveni rapid pentru ca problema să fie mai puțin vizibilă. Secretul: reconstrucția stratului de colagen. Îți vom înfățișa trei variante – după bugetul disponibil – pe care poți conta.

$ – Remediu convenabil: Cremă de corp cu retinol

Până când vor exista remedii cu prescripție medicală pentru tratarea celulitei și vergeturi, Dr. Akhavan sugerează folosirea unei banale creme cu conținut de retinol, care să stimuleze producția nouă de colagen și elastină (de exemplu Paula’s Choice Resist Retinol Skin-Smoothing body treatment, 148 lei). Atenție mare, însă: retinolul poate veni la pachet cu ceva efecte secundare precum piele foarte uscată și iritații; folosește o cremă hidratantă înainte și după aplicarea formulei cu retinol. Nu uita să o folosești de două ori pe săptămână, evitând astfel să te alegi cu celule moarte în exces.

$$ – Preț mediu: Micro-needling

Dacă tratamentul cu retinol nu dă rezultatele dorite (hei, e bine să ai așteptări realiste!), încearcă procedura numită micro-needling, care e exact ceea ce pare: ace minuscule care îți pătrund pielea peste tot. „Aceasta activează capacitatea organismului de a se auto-vindeca, declanșând factori de creștere care semnalează formarea de colagen și care, în ultimă instanță, poate avea un efect de umplere a pielii,” arată Dr. Akhavan. Poți face asta și singură, acasă, folosind un dispozitiv portabil (de exemplu Dr.Pen Auto microneedling system, 1071 lei, emag.ro). E posibil ca pielea să sângereze ușor pe alocuri și cel mai probabil vei avea parte de înroșirea pielii timp de 24-48 ore. Totodată, n-ar strica să folosești local o soluție cu anestezic înainte de tratament, ca să nu simți deloc durere.

$$$ – Soluție de lux: Laser pentru renivelare

Vergeturi super proeminente? Programează-te la un centru de estetică pentru a beneficia de efectele laserului ResurFX, care creează colagen prin „vătămarea” pielii – cam ca procedura de micro-needling) – cauzată de penetrarea luminii laserului, determinând reacția de autovindecare a organismului. Tratamentele cu laser oferă rezultate mai bune și mai rapide, dar sunt și mult mai costisitoare; un tratament complet – adică 3-5 ședințe cu ResurFX, poate costa echivalentul a 1500 de euro, în funcție de clinică.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.