Părul tău e meteodependent?

By  | 

Ploile de mai îţi pun părul la încercare? Încearcă sugestiile de mai jos şi… coafura ta rezistă, indiferent de prognoza meteo!

Vreme rea, coafură şic!

Colecţia ta de bentiţe strălucitoare, cu floricele sau broderii îţi poate fi de un real folos în zilele în care n-ai timp să-ţi aranjezi părul. În plus, cele cu elastic la spate pot fi un bun ondulator pentru mai târziu; doar rulează-ţi şuviţele în jurul elasticului, după ce ai aplicat în prealabil o spumă sau o cremă de coafat.

H&M, 29,90 lei

H&M, 24,50 lei

Mango, 49,90 lei

Uterqüe, 380 lei

Uterqüe, 289 lei

SECETĂ

Balsam spray fără clătire

Foloseşte un balsam sau un serum post-spălare — aplică-l de la nivelul urechilor în jos, insistând pe vârfuri. Să ţii minte trucul ăsta şi pentru la vară, când soarele a fi nemilos cu părul tău, uscându-l la maximum şi făcându-l rebel din cale-afară.

— Londa Professional Deep Moisture Leave in Conditioning Spray, 54 lei

PLOAIE

şampon uscat

Te-a prins ploaia pe drum? Cum n-ai şanse să faci duş, să te usuci şi să-ţi aranjezi din nou părul, cea mai simplă variantă este să forţezi uscarea cu un şampon uscat — aplică-l de la rădăcină şi până la vârfuri, apoi distribuie-l uniform masând cu degetele, iar pudra din compoziţia şamponului va abosorbi apa.

— Amika Perk Up Dry Shampoo, 109 lei (în set cu mască şi spray volum, doar la Sephora)

UMEZEALă

Primer pentru coafat

Umiditatea poate face părul să devină neascultător — degeaba te-ai străduit acasă să-l îndrepţi sau să-l ondulezi, de cele mai multe ori umezeala anulează tot efortul. Pentru a preveni acest neajuns, foloseşte o bază de coafat — netezeşte cuticula şi protejează firul de păr de umezeală.

— Wella Professionals EIMI Velvet Amplifier Smothening Styling primer, 65 lei

Citeşte continuarea materialului în ediţia de mai a revistei Cosmopolitan România.

Foto: Guliver/iStock, PR, Studio D. Text: Ana-Maria Prunariu

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *