Parul si cromatica hibernala

By  | 

Cel mai important – si destul de greu – este sa gaseste culoarea potrivita pentru tine. Daca pielea ta are o tenta calda, alege pentru par semi-tonuri aurii. Daca tenul e mai portelanat, ii va sta mai bine incadrat cu suvite in nuante cenusii.

Odata aleasa culoarea, ai grija sa faci doar schimbari subtile. Nu-ti modifica nuanta parului cu mai mult de doua tonuri fata de culoarea naturala; daca-l “intuneci”, risti sa pari prea stersa. Ca sa nu dai gres, testeaza mai intai. Pentru inceput, inchide cateva suvite pe dedesubt – sa le poti camufla in caz de esec.

“Potoleste” parul electrizat

Iarna, puloverele si fularele de lana ne sunt cele mai bune prietene; insa au deosebitul talent de a electriza chiar si cea mai teapana coafura. Ce e de facut?

  • Imblanzeste-l. Dupa ce ai terminat de aranjat, ia un prosop usor umezit si trece-l de-a lungul parului.
  • “Sigileaza” coafura. Pulverizeaza putin fixativ ca sa aranjezi firele rebele.
  • Evita peria. In timpul zilei foloseste un pieptene mare cu dintii rari – caci parul va ramane ceva mai ordonat.

“Invioreaza” parul murdar

Nu e indicat sa faci asta prea des, dar in cazul in care nu ai timp sa te speli pe cap trebuie sa te descurci contra cronometru:
Acopera sebumul – presara deasupra periei putina pudra translucida si piaptana suvitele imbacsite.
Racoreste-te – aranjeaza-ti parul folosind jetul cu aer rece al uscatorului; altminteri caldura il incarca si mai tare. Daca nu merge altminteri, prinde-l in coada de cal sau coc. Oricum, parul nespalat “tine” cel mai bine.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *