Parul gras – cele mai eficiente remedii naturiste

Părul gras este o problemă frecventă care poate fi rezolvată fără să cheltuieşti prea mulţi bani pe cosmetice scumpe, doar cu ajutorul unor remedii naturiste la îndemâna oricui.

De ce se îngraşă părul?

Un scalp sănătos produce ulei pentru a-ţi proteja părul şi scalpul şi pentru a-i oferi un aspec strălucitor şi sănătos. Cu toate astea, sunt câteva situaţii în care scalpul secretă un exces de sebum care anulează la doar câtea ore efectul spălării părului în mod obişnuit.

Cauzele părului gras pot varia de la cele ereditare în care pur şi simplu moşteneşti această condiţie, schimbări hormonale care pot fi cauzate de ciclul menstrual sau de anumite suplimente alimentare sau pur şi simplu din cauza ritualului de spălare a părului neadecvat. Fie nu foloseşti gama de şampoane potrivită părului tău, fie nu îţi clăteşti destul de bine părul de şampon sau masca de păr.

Remedii naturiste pentru părul gras

Prepară-ţi singură şamponul.

La fiecare şamponare prepară un cocteil benefic părului gras, din şamponul tău obişnuit, o lingură de gel de aloe vera şi o lingură de suc de lămâie. După ce speli scalpul bine cu acest amestec clăteşte temeinic să nu rămână reziduuri. Tot la categoria şampon poţ să încerci unul benefic pentru părul gras şi deloc costisitor, şamponul de urzică.

Cele mai bune amestecuri de clătit părul gras.

După ce îţi speli părul, clăteşte-l cu un amestec de apă şi una dintre aceste substanţe benefice: sucul de la o lămâie, ceaiul preparat dintr-un plic de ceai, un păhăruţ de alcool, oţet de mere sau ceai de mentă. Toate acestea au tendinţa de a usca, aşadar poţi adăuga pe vârfurile firelor de păr balsam.

Masca de bicarbonat de sodiu.

Poate că ştii deja cât de eficient este bicarbonatul de sodiu în cazul tenului gras, aşadar nu vei fi surprinsă că este un remediu util şi în cazul părului gras. Prepară o pastă din 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu apă, pe care o aplici direct pe scalp şi îl masezi pentru câteva minute. Clăteşte din abundenţă şi spală părul normal.

Spală-ţi părul zilnic.

Sunt situaţii în care pur şi simplu nu poţi remedia problema părului gras cu ajutorul tratamentelor naturiste, mai ales atunci când este o probemă ereditară. În această situaţie nu ai de ales decât să îi oferi scalpului tău ce are nevoie şi anume să îl speli zilnic. De asemenea, uită de balsamul şi masca de păr şi piaptănă-ţi părul mai rar, folosind un pieptene cu dinţii rari de lemn.

Soluţie de urgenţă pentru părul gras.

În zilele în care pur şi simplu nu ai timpul necesar să îţi spel părul poţi să remediezi situaţia pe termen scurt cu ajutorul pudrei de talc. Aplică pe scalpul gras un praf de pudră, care va absorbi excesul de sebum şi îţi va lăsa părul frumos mirositor.

Tu ce alte remedii naturiste pentru părul gras foloseşti?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.