Parfumul te face mai frumoasa

Mirosul tău poate schimba modul în care eşti văzută de către cei din jur, astfel încât parfumul pe care îl foloseşti te poate face mai frumoasă. Cum funcţionează acest mecanism? Percepţia pe care o avem asupra unei persoane este dată de mai mulţi factori, precum atractivitatea feţei sale, mimica, ochii săi, dar şi senzaţia olfactivă pe care o generează. Însă simţul olfactiv este mai special şi este capabil să influenţeze datele furnizate de alte simţuri.

Acest lucru a fost dovedit recent de un test la care au făcut parte persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani, dintre care unele miroseau frumos, în timp ce altele nu. Grupul martor a fost format din persoane de sex feminin, dar şi masculin, cu vârste de la 20 la 60 de ani, şi a fost pus să noteze impresia făcută de primul grup.Unele dintre persoanele care miroseau urât erau mai frumoase decât cele care miroseau frumos, însă grupul martor nu le-a perceput mai aractive din cauza mirosului. Nici vârsta nu a contat, o persoană în vârstă, dar care mirosea frumos, a fost considerat mai atractivă decât una tânără ce mirosea urât.

Mirosurile care au plăcut tuturor au fost cele proaspete, fructate, fructate-dulci şi acide, iar cele care au avut o cotă de popularitate mai mică au fost cele florale grele, intense şi cele foarte dulci. Acest lucru ne arată clar cum tipul şi aroma unui parfum sunt esenţiale.

Astfel, un miros plăcut poate compensa un aspect mai neîngrijit sau o vârstă mai înaintată. O femeie care miroase frumos este văzută de cei din jur mai frumoasă decât una neparfumată.

Ca o concluzie, îţi recomandăm ca atunci când ieşi din casă să fi şi fardată, dar şi parfumată, ţinând cont şi de tipul de parfum care atrage mai multe persoane. Parfumul este cu adevărat o armă pe care trebuie să o foloseşti în avantajul tău.

Nu uita să te înscrii la concursul COSMO My Burberry pentru a câştiga un parfum!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.