Parfumul Mariei Antoinette, recreat de marca franceza Lubin

Numit candva jardin secret (gradina secreta), parfumul purtat de celebra regina a Frantei a fost acum redenumit Black Jade (jad negru).

O sticla de 100 de mililitri din acest parfum – care are la baza, potrivit companiei Lubin, aceeasi formula ca si acela al Mariei Antoinette – poate fi achizitionata online, la pretul de 110 euro.

Regina Frantei, care si-a gasit sfarsitul prin ghilotinare in 1793, in timpul Revolutiei Franceze, era obsedata de un anumit parfum, creat special pentru ea de catre Jean-Louis Fargeon.

Parfumul combina elemente exotice, precum paciuli, santal, vanilie, scortisoara, coriandru, cardamom si galban, aduse din India si din insulele franceze, cu arome de trandafir si iasomie, care ii aminteau reginei de gradina ei.

Ucenicul lui Fargeon, Pierre Francois Lubin, avea grija ca Marie Antoinette sa aiba mereu la dispozitie acest parfum, pe care ea il pastra intr-o sticla de jad negru, ca sa protejeze pretiosul lichid de razele soarelui.

Marie Antoinette a avut cu ea acest recipient, chiar si cand a atat inchisa in turnul Templului din Marais, inainte de a fi executata. Inainte sa moara, regina i-a incredintat sticla confidentei sale, marchiza de Tourzel, obiectul regasindu-se si astazi in castelul familiei Tourzel.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.