Păr uscat, îngrijire de iarnă

Dacă te confrunți cu păr uscat și tern în majoritatea timpului, e foarte probabil ca iarna să fie un coșmar pentru tine. Mi că-ți vine să-l tunzi, nu? Stai puțin, avem soluția…

De ce se întâmplă asta?
Există mai mulți factori: „Căldura din interior usucă lipidele naturale ale părului, estompându-i strălucirea”, spune Sunnie Brook James, stylist în cadrul Head & Shoulders. „Totodată, eșarfele aspre și puloverele pe gât pot înăspri cuticulele, devenind incapabile să mai strălucească.” Și pentru că ai cele mai mici șanse să-ți usuci părul în aer liber în sezonul rece, probabil că folosești foehnul mai des, privând părul de umiditate, crede Yanni Boyiatzis, stylist în salonulSerge Normant at John Frieda din New York. Aplică întotdeauna un produs de protecție termică pe păr uscat, înainte să pornești uneltele de uscat/coafat. și setează căldura aparatului la minim.

Cum poți preveni?
„De două ori pe săptămână, aplică o mască pentru păr uscat pentru a hidrata și întări fibra capilară”, spune Jones. Pentru a diminua daunele provocate de cădura aparatelor, așteaptă până ce părul este uscat în proporție de 70% înainte să folosești foehnul, și aplică un spray de protecție anti-căldură, de la rădăcină până la vârfuri, recomandă Boyiatzis.

Repară pe loc
Perie-ți părul! Pe măsură ce perii alunecă de la rădăcină spre vârfuri, aceștia redistribuie grăsimile de pe scalp pe toată lungimea firului, făcându-l să strălucească, susține Jen Atkin, stylist la Clear. Vrei extra-finisare? Aplică puțin ser pentru păr uscat pentru vârfuri sau ulei de măsline pe capete, recomandă stylistul.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.