Păr sănătos – secretul coafurilor din „reclame”

Dacă primul gând care ți-a trecut prin minte a fost „extensii, imagini procesate… și alte trucuri”, o sa fii uimită – un păr sănătos de la natură nu este o raritate, fie că vorbim de vedete ori ba.

Își rotește capul în „slow motion”, iar buclele perfecte și luminoase îi flutură grațios… Deși pare să fie mai degrabă un clip publicitar pentru produse de îngrijirea părului, acesta poate fi un video pe care oricine dintre noi îl poate pune pe story. Dar dacă părul tău nu se prea încadrează în descriere, nu-i de mirare că eziți să postezi. Urmează sfaturile noastre pentru a te bucura de un păr sănătos și-o vei face foarte des…

De la stânga la dreapta: Cosmina-Paula Neamțu, Lorena Urse și Alexandra Bud, câștigătoarele concursului #SupremeCoverGirls.

Ca să-ți dovedim că spunem adevărul, te „invităm” în studioul foto, unde am stat de vorbă cu câștigătoarele concursului #SupremeCoverGirls, trei cititoare Cosmopolitan ca și tine, de-acum vedete de copertă, în ediția de noiembrie. Află în premieră secretul părului lor:

Secretul lor…?

Scalp sănătos = păr sănătos… Poate ți se pare că exagerez comparând părul uman cu plantele, dar chiar sunt la fel. Dezvoltarea și rodul depind de solul în care acestea cresc. Cu cât acesta este mai fertil, cu atât plantele vor fi mai viguroase, mai frumoase, fructele mai apetisante și mai gustoase. Așa este și cu scalpul nostru; sănătos, hidratat și îngrijit corespunzător, acesta ne va răsplăti așa cum știe el mai bine, cu o podoabă capilară puternică, deasă, radiind de sănătate. Iar coafarea unui păr cu asemenea calității e mult mai lesne de realizat, fără exces de produse de styling sau aparate fierbinți. Avem chiar aici  dovada…

Sănătatea scalpului afectează în totalitate aspectul și calitatea părului nostru. Acesta este cel mai adesea afectat de probleme precum deshidratare, exces de sebum, acumulare de impurități, mătreață, iar uneori pot apărea afecțiuni mai grave precum dermatitele, alopecia, etc. Îngrijirea acestuia este așadar prioritară și începe cu alegerea produselor potrivite și un ritual complet (pentru că, vei vedea, nu doar curățarea este importantă).

Curățarea, pas în doi

Pentru ca spălarea părului și, în același timp, curățarea scalpului, să fie eficientă, apelăm deseori la șampoane cu „putere” sporită de curățare. Dar asta poate însemna că formula aleasă este prea dură cu părul tău, iar indiciile care confirmă asta se află chiar pe eticheta produsului: parabeni, silicon, fosfați, parafină, detergenți, etc. Toate acestea atentează la echilibrul scalpului, deshidratându-l și lipsindu-l de uleiurile naturale (sebum) necesare hidratării. O formulă delicată precum șamponul Head&Shoulders Supreme Volume cu ulei de argan este suficientă pentru a îndepărta murdăria, reziduurile de produse de styling și excesul de sebum, mai ales dacă înaintea șamponului folosești o formă de pre-curățare.

Noua generație de produse de îngrijire capilară nu încetează să ne uimească; un exemplu concret sunt îl reprezintă cele mai recente produse destinate curățării scalpului, respectiv formulele micelare pentru scalp precum Head&Shoulders Supreme Pre-Cleanser, care asemenea demachiantelor micelare îndepărtează toate impuritățile înainte de spălarea cu șampon, în cel mai delicat mod cu putință. Astfel, în etapa următoare, șamponul își va face datoria fără prea mult efort, și mai ales, fără să fim nevoite să-l aplicăm de două ori, așa cum procedăm în general.

Hidratarea se vede

Aportul de apă de esențial pentru organism, iar părul nostru nu face excepție. Din cauza deshidratării, părul se usucă, crește mai încet, dezvoltă vârfuri despicate, se rupe ușor, cade și, desigur, nu arată tocmai demn de un.. selfie. Chiar și volumul depinde de sănătatea scalpului.

Produsele de îngrijire precum balsamul de păr se întrec în ingrediente care susțin hidratarea acestuia, dar apa rămâne un nutrient cheie pentru corp și păr, reprezentând totodată sursa cea mai importantă de minerale, cei mai importanți nutrienți pentru podoaba capilară. De fapt, fiecare fir de păr este 2/3 apă, iar efectele deshidratării nu pot fi rezolvate cu vitamine, suplimente și produse tratament. Și cu cât părul e mai lung, cu atât are mai multă nevoie de hidratare.

Dar hidratarea nu înseamnă doar aport optim de lichide pe cale orală, ci și intervenția divină a produselor de hidratare precum balsamul. Și din nou, cheia o reprezintă alegerea acestuia – formula „petrece” ceva timp pe părul tău și este esențial să fie hair-friendly, fără ingrediente dăunătoare, cum este balsamul de păr și scalp Head&Shoulders Supreme Volume cu ulei de argan – și folosirea regulată a acestuia, după fiecare spălare. Îți ia doar câteva minute, iar după uscare, părul tău va fi mătăsos, catifelat și maleabil, ușor de coafat sau… perfect pentru a-l purta exact așa.

Lecția de fotogenie

Acum că ai aflat secretul părului bogat și sănătos, e timpul să-l arăți tuturor, și cum altfel dacă nu în propria „reclamă”? Și există câteva trucuri care te ajută să-ți expui părul în cel mai cool mod cu putință. Prima regulă: aranjează-ți părul pe ambele părți ale feței, astfel încât să-ți încadreze chipul – mai întâi adu-l pe tot în față, apoi lasă capul pe spate.

Lumina naturală a dimineții este ideală și permite redarea fidelă a culorii părului (mai ales în cazul în care nu ești vopsită). Este esențial totodată ca părul să fie proaspăt spălat și uscat înainte să-l imortalizezi, e un detaliu care chiar se vede cu ochiul liber. Apoi, pentru ca părul să se vadă bine, este important și fundalul: nu vrei să riști ca părul tău să se piardă în acesta sau să distragă atenția nemeritat. Expresia feței… nici nu prea contează, căci toate privirile (și like-urile) vor fi ațintite asupra părului tău sublim.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.