Păr sănătos după atâtea coafuri?

Perioada Sărbătorilor de iarnă este unul dintre momentele în care părul suferă cel mai mult; multiplele evenimente la care paticipăm sunt invariabil precedate de coafuri cu aparate pe bază de căldură, extrem de dăunătoare. Mai putem vorbi de păr sănătos în acest context?

După ce ți-ai coafat la cald părul în fel și chip, nu-i de mirare că ai probleme cu firele rebele, păr rupt de la jumătate (cam de acolo de unde începi cu placa), vârfuri uscate și casante… Iar faptul că rezistă coafura (căci părul uscat este și cel mai docil la buclat) te face să repeți experiența tot mai des, contribuind la degradarea sistematică a părului.

Punctul culminant al distracției este și perioada în care părul suferă cumplit, remarcă Theodore Leaf, stylist pentru Suave. De fiecare dată când îți „frigi” părul (via foehn, ondulator, placă sau bigudiuri fierbinți) – și mai ales dacă faci asta mai des de o dată pe zi (chiar și pentru retușuri) – părul se deshidratează iar structura și aportul de proteină se destabilizează. După cum afirmă Leaf, „nivelul de uscare și degradare a părului a devenit ceva obișnuit de când aparatele de coafat sunt mai nou capabile să atingă temperaturi de până la 230 de grade Celsius.”

Un plan bun pentru reabilitare: În fiecare duminică a următoarelor cinci săptămâni *sau poate chiar mai mult), aplică un tratament de păr și lasă-l să pătrundă firul de păr timp de minim 30 de minute. Combină o cantitate generoasă dintr-o mască cu proteine cu două picături de ulei de păr cu argan, apoi aplică amestecul pe părul încă umed după spălare. Strânge-ți părul într-un coc, apoi pune-ți pe cap o cască de duș. „În acest fel vei capta căldura , permițând cuticulei să se deschidă, astfel încât tratamentul să pătrundă în profunzime”, spune Leaf.

Iată câteva soluții pentru a avea păr sănătos:

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.