Păr frumos, de vară, nu…povară!

Am așteptat atâta vreme sezonul torid, chit că vine la pachet cu neplăceri pentru podoaba capilară! De data asta, nimic nu te va mai lua prin surprindere, iar tu vei avea păr frumos în toate pozele…

 

Avem soluții pentru toate probleme părului; inclusiv pentru elasticele care „toacă” firul : Sephora Ribbon hair ties, 19 lei

par

 

Păr fin și rar

Lumina puternică a soarelui face părul rar și mai evident, ca să nu mai vorbim de faptul că părul duce oricum lipsă de volum din cauza umezelii. Pentru a răspunde acestor nevoi, apelează la o gamă profesională pentru refacerea densității părului. Linia Densifique de la Kerastase, îmbogățită recent cu balsamul Fondant Densité, 133 lei, conține ingrediente cheie precum acidul hialuronic, care hidratează și umple firul de păr, adăugându-i greutate și volum.

Fondant-Densite1000px
Culoare ștearsă

Razele soarelui, sarea din apa mării și clorul din piscine sunt inamicii părului vopsit, a cărui culoare se estompează și capătă un aspect tern. Continuă să folosești o gamă de îngrijire dedicată părului colorat chimic, dar completează-ți ritualul cu un spray cu factor de protecție… pentru păr. Echivalentul celui pentru piele, spray-ul multi-protector Lancaster Sun Beauty Hair, 99 lei, este îmbogățit cu tehnologia infraroșu, pentru a face protecția capilară și mai eficientă.

Hair-spray 19-05-15

Păr extrem de uscat

Dacă ai părul decolorat și prin urmare, uscat, soarele arzător va agrava situația. Rămâi fidelă ritualului de îngrijire în trei pași, oricât de tare te-ai grăbi, hidratându-ți părul în două etape: odată la duș, după ce clătești șamponul și aplici balsamul, și încă o dată după acest ritual, folosind un balsam fără clătire precum Londa Professional Sun Spark Conditionning lotion, 79 lei, pe părul uscat pe jumătate (excesul de apă ar dilua formula, făcând-o mai puțin eficientă). Londa Professional Sun Spark Conditioning Lotion 250 ml

Fire rupte și pierdute

Căderea părului, fie de la rădăcină, fie de unde… se rupe, poate fi o consecință a faptului că îți porți mai tot timpul părul strâns în coadă/coc. Rărește acest gen de traumă cât poți alternând cu împletituri (poți aplica produse tratament când îți poți cosițele împletite) și încearcă un tratament de întărire și protecție a părului precum Nioxin Density protection, 166 lei, care oferă rezultate uimitoare dac îl folosești cel puțin o lună, căderea părului fiind redusă cu până la 54%.

NIOXIN SCALP RENEW Density Protection 45ml - 166 ron

Scalp deshidratat

Pielea capului se poate usca excesiv din cauza spălării prea dese, a clorului din piscină, a soarelui, etc. Spală-ți părul oricât de des este necesar (vara e greu să te ții de un program de 2-4 spălări săptămânale, având mereu „program” de plajă, piscină, sală, coafat, etc.), dar folosește un șampon hidratant precum L’Oreal Paris Elseve Ulei Extraordinar 16,7 lei, care curăță și hrănește baza firului de păr.

SH-Crema-Ulei-250-ml-RO

Coafat eșuat

Care este cheia unui machiaj fără cusur? O bază asemenea. Folosește un primer pentru coafat ca să fii sigură că vei obține stilul dorit. Aplică pe părul umed loțiunea Wella EIMI Perfect me Lightweight BB lotion, 54 lei, apoi creează-ți cu ușurință o coafură naturală, cu beneficiul unei texturi netede și mătăsoase. O poți folosi inclusiv pe post de protecție termică și soluție de potolit fire rebele.

Wella EIMI Perfect Me

Umiditate înainte de toate

Coafura ta are de suferit în prezența ventilatoarelor ce împroșcă vapori de apă, folosite pentru a răcori terasele. Pentru a-ți menține forma cât mai mult timp, poți încerca să folosești un gel uleios ce combate umiditate, precum Bumble and bumble. Bb. Curl anti-humidity gel-oil, 112 lei, potrivit părului buclat. Se aplică pe părul umed, apoi se usucă cu foehnul dotat cu difuzor.

Bb.Curl Gel

Retușul culorii

Cu cât mai rar îți „ataci”chimic părul, cu atât mai bine. Din fericire, există soluții intermediare care nu conțin substanțe atât de puternice precum vopseaua permanentă, de exemplu serviciul Cellophanes de la Sebastian Professional, 181 lei. Acest tratament nuanțator semi-permanent are o formula declinata in 12 variante de nuanță : 11 inspirate din natura și Cellophanes Clear care oferă părului strălucire pură fără pigment. Efectul se menține pentru o perioadă de 4-6 săptămâni, cam cât să sari peste o colorare clasică.

SEB_CE_CiR_300ml

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.