Păr degradat? Iată 4 explicații comune…

Multe dintre obiceiurile tale zilnice pot avea legătură cu faptul că te confrunți cu un păr degradat. Iată cele mai nocive – și totuși banale – explicații pentru deteriorarea podoabei capilare.

 

  1. Îl legi în fiecare zi? Tensiunea creată de un elastic provoacă fracturi cuticulei, subțiind părul, până ce ajunge să se rupă”, avertizează Alfonso Valecillos, cercetător senior în cadrul Tresemme. Folosește un accesoriu delicat pentru păr (Invisibobble, elastice moi, eșarfe din mătase) pentru a-ți lega părul. Schimbă zilnic poziția cozii (astăzi prinde-l la baza cefei, mâine în creștet, într-o parte, etc.), pentru a nu fricționa în mod repetat același punct, recomandă stilistul Vanessa Heshima Sims.par degradat
  2. Aplici produse de styling cu alcool? „Este ingredientul numarul unu pe care-l recomand clienților mei să-l… evite”, spune Jen Atkin, stilist la Clear Scalp and Therapy. Din păcate, se regăsește în majoritatea produselor destinate creării de volum sau fixare, spune chimistul Ron Robinson. Cercetează etichetele produselor, există câteva care nu conțin alcool. Totuși, dacă mai degrabă ți-ai scoate o măsea decât să renunți la produsele preferate pentru styling, folosește un tratament de hidratare, pentru a satura părul înainte de coafare.DHA_Style&Shine_styling Hairspray_707749
  3. Te bate soarele în cap? Razele UV nu sunt dăunătoare doar pielii. „Soarele oxidează părul, făcându-l mai slab, mai aspru și predispus despicării și ruperii”, spune Jeni Thomas, cercetător principal în cadrul Pantene. Spray-urile cu factor de protecție UV pentru păr sunt foarte importante. Dar pentru ca un filtru UV să ofere protecție completă, trebuie să acopere întreaga suprafață a părului”, spune Thomas. Categoric, o cantitate imposibilă de spray! Pentru a dubla eficiența acestuia, acoperă-ți capul cu o pălărie de soare (sau o eșarfă), care va bloca fizic razele soarelui.
    Palarie soare H&M, 49,9 lei
    Palarie soare H&M, 49,9 lei
  4. Înoți și nu-l speli după? „Cristalele de sare distrug stratul microscopic de proteină al părului”, spune Thomas. Nu-ți face probleme pentru spray-urile cu apă de mare – acestea nu au o concentrație îndeajuns de mare de sare în compoziție. Cuprul din piscine afectează în mod similar structura părului, făcându-l aspru și tern, mai spune Thomas. Înainte să intri în apă, umezește-ți părul cu apă de la robinet (sau mai bine, cu un balsam fără clătire ori  o mască hidratantă). „Când părul e deja saturat, e mai puțin probabil să absoarbă sarea sau clorul”, crede Thomas. Întotdeauna clătește-ți părul când ieși din piscină sau mare.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.