(P) Mituri și adevăruri despre căderea părului la femei

Crezi că doar bărbații suferă de căderea părului? Ei bine, nu. Milioane de femei din întreaga lume se luptă cu această afecțiune, chiar dacă există percepția că pierderea părului este o problemă a barbaților. Acesta este unul dintre miturile legate de căderea părului la femei. Și nu este singurul. Iată alte câteva:

1.Căderea părului apare din cauza menopauzei. Fals. Vârsta medie la care femeile încep să se confrunte cu căderea părului este 25-35 de ani.

2.Femeilor le cade părul la fel ca bărbaților. Fals. Spre deosebire de bărbați care riscă să-și piardă întreaga podoabă capilară în timp, căderea părului la femei se manifestă prin subțierea firului de păr și scăderea densității acestuia în special în creștetul capului.

3.Un nivel ridicat de testosteron determină alopecia la femei. Fals. De cele mai multe ori alopecia la femei este cauzată de moștenirea genetică, dar și pe fond hormonal când organismul produce prea mult dihidrotestosteron (DHT). Astfel că nu testosteronul este cel care provoacă căderea părului, ci DHT-ul, unmetabolical testosteronului. DHT-ul acționează asupra foliculilor, împiedicând producerea de fire de păr sau distrugându-i. Din fericire există produse tratament pentru păr care ajută la inhibarea acestui hormon la nivelul scalpului ajutând la stoparea și regenerarea părului. Extractul de salvie tămâioasă (Salvia sclarea) ce se găsește în unele produse, precum cele ale Rekze Laboratories, joacă un rol important în tratamentul împotriva căderii părului curățând porii și scalpul, stimulând foliculilor părului și încurajând creșterea în timp ce blochează chimicalele dăunătoare prezente pe scalp precum DHT-ul.

4.Pilulele contraceptive sunt de vină pentru căderea părului. Adevărat. Versiunile mai vechi ale pastilelor contraceptive pot cauza astfel de efecte secundare. Cel mai bine este să consultați medicul ginecolog pentru a recomanda pilulele potrivite pentru organismul fiecăreia.

5. Căderea părului este permanentă. Fals. Multe astfel de probleme sunt de multe ori temporare. Unele femei suferă de căderea părului după ce au născut sau unele au aceste probleme din cauza unei diete sărace în nutrienți. Astfel că pe lângă schimbarea dietei alimentare și adăugarea unor suplimente nutritive, este indicată și folosirea unor produse pentru păr care să stimuleze creșterea acestuia. Cele mai eficiente sunt produsele care conțin complexulul bioactiv Procapil (o combinațe de trei substanțe active: biotinoyl tripetide-1, care stimulează metabolismul celular, apigenin, care îmbunătățește micro-circulația și acidul oleanolic, care inhibă 5a-reductaza). Testele clinice au arătat că acest ingredient este foarte eficient în oprirea căderii părului și îin același timp stimulează creșterea acestuia. În plus, nu provoacă efecte secundare precum Minoxidilul. Sunt încă foarte puține produse pe piață care folosesc complexul Procapil, iar printre acestea se numără și cele de la Rekze Laboratories.

6. Stresul provoacă căderea părului.Adevărat. Deși este foarte simplu să dăm vina pe stres pentru căderea părului, acesta trebuie să fie ceva mai agresiv decât emoțiile pregătirii pentru o prezentare importantă. Este normal ca după un eveniment traumatic pentru organism precum o boală sau o operație, ciclul normal al părului să fie afectat și să se ajungă la căderea părului, dar părul își revine la normal după ce stresul cronic a fost eliminat. Însă când vine vorba de stresul emoțional încă nu există dovezi suficiente care să arate o legatură între acesta și pierederea părului.

7. Dacă te speli des pe cap, îți va cădea părul. Fals. Nu există nicio dovadă științifică care să dovedească vreo legătură între căderea părului și numărul de spălări. Dimpotrivă, șamponul curăță scalpul de impurități și hormoni care pot duce la căderea părului. Tipul de produse folosite este însă important. Tocmai pentru că produsele pentru păr folosite joacă un rol însemnat în menținerea și restabilirea sănătății părului, compania Rekze Laboratories (www.rekze.ro) a dezvoltat o linie inovatoare de produse care să ofere rezultate maxime în problemele legate de căderea părului. Compania a adus laolaltă o echipă de experți în dermatologie pentru a crea unele dintre cele mai complexe produse destinate stimulării creșterii părului și prevenirii alopeciei. Ingredientele folosite pentru produsele Rekze Laboratories ajută la reducerea toxinelor care ar putea cauza părul să devină casant și subțire și contribuie la îmbunătățirea abilității scalpului de a susține creșterea unui păr sănătos care este mai puțin predispus ruperii și căderii.

Compania Rekze Laboratories (www.rekze.com) a dezvoltat o linie inovatoare de produse pentru a oferi rezultate maxime prin intermediul unor produse care pot fi eliberate fără prescripție medicală. Linia de produse lansată de Rekze Laboratories include: șamponul ’63’, balsamul ’43’, serul tratament ’24’ și șervețelele umede pentru curățarea scalpului ’28’.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.