(P) Cum recuperăm sprâncenele naturale

Sprâncenele au puterea de a modela complet chipul, sculptând și definind trăsăturile. Astfel, este important ca ele să aibă atât forma cât și culoarea corectă, cea care să ne avantajeze cât mai bine figura. Iar cea mai simplă manieră de a descoperi care este aspectul ideal al sprâncenelor este să apelăm la un specialist, care ne poate consilia, dar și oferi sprâncene perfecte.

În primul rând ar trebui să identificăm în ce stadiu ne aflăm cu sprâncenele noastre, mai exact ce ne dorim? Le vrem cu aspect natural, mai groase, ori poate mai arcuite, mai apropiate sau chiar într-o altă culoare? Indiferent de nevoi, în definitiv ne dorim ca sprâncenele noastre să fie în armonie cu chipul nostru din punct de vedere al simetriei dar și al cromaticii?Luminița Ivanici, Cosmetician, Designer de sprâncene, Phibrows International Microblading Artist & Make-up Artist, ne recomandă următorii pași pentru a obține un set de sprâncene perfecte:

„Sfatul pe cere vi-l pot da este să alegeți cu grijă un specialist în designul de sprâncene și să nu încercați să faceți “magie” acasă pentru că este greu. Specialistul are o privire de ansamblu, verifică starea foliculilor piloși cu lampa cu lumină rece și face măsurători precise pentru a stabili simetria. În plus, puteți beneficia de o culoare foarte frumoasă care să armonizeze culoarea sprâncenelor cu tenul și părul de pe cap. Sună bine, nu? Iată ce ar trebui să faceți înainte să mergeți la specialist:

1. Lăsați sprâncenele să crească măcar o lună de zile (sfat: le ignorați complet și le lăsați în voia lor).
2. Folosiți ulei de ricin pentru întărirea rădăcinii și pentru hidratarea firului de păr (nu vor crește de la uleiul de ricin).
3. Folosiți un serum de creștere, recomand #Bonilash pentru sprâncene, de la farmacia Tei (prețul cel mai bun de pe piață).
4. Periați-le în fiecare seară cu o perie moale pentru sprâncene (recomand peria de sprâncene de la Melkior, cel mai bun raport calitate/preț).
5. Faceți un masaj ușor de câteva minute pentru a stimula circulația sângelui la nivelul folicului după ce ați aplicat serumul de creștere.
6. Alegeți cu grijă specialistul, verificați review-urile, vedeți poze before and after sau chiar uitați-vă la prietenele voastre care și-au recuperate sprâncenele și întrebați la ce specialist au fost.
7. Mergeți la specialistul ales cu grijă și lăsați-vă pe mâna lui relaxate. Acordați încredere. Acolo ar trebui să stabiliți dacă sunteți în zona de recuperare sau întreținere iar frecvența cu care veți reveni la cabinet va varia funcție de acest lucru.
8. În cazul în care nu mai aveți foliculi piloși și sprâncenele sunt prea subțiri, nu mai vor să crească și au un aspect inestetic, informați-vă despre procedura Phibrows Microblading, tehnica de trasare a firelor foarte fine imitând perfect firul de păr din sprânceană cu un efect 3D hypernatural”.

Luminița Ivanici este expert în remodelarea sprâncenelor la Make-up Cafe – te poți programa aici. De asemenea, a lansat recent un Curs online de Design de Sprâncene, adresat cosmeticienelor (5 moudle de teorie și practică + 2module bonus), care poate fi accesat pe platforma www.eyebrowsinstitute.ro.

Before & after: Laura, cu un an înainte de a începe tratamentul pentru sprâncene/după un an/după vopsit și stilizare.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.