(P) Cât de important este un uscător de păr bun

În industria frumuseții, ni se întind zilnic multe capcane. Produse cosmetice exagerat de scumpe, dispozitive complicate, care nu prea funcționează sau tot felul de sfaturi de make-up, de multe ori contradictorii. Dar un obiect asupra cărora toți experții par să cadă de acord este uscătorul de păr.

Deși pare un aparat banal, a cărui unică sarcină este să sufle aer cald, uscătorul de păr e mai important decât crezi. Investește într-unul de calitate, chiar dacă-l iei în rate la eMAG, și vei avea o mare revelație. Iată de ce.

Problema cu uscătoarele ieftine

Cât dai, atâta face. E valabil și aici. Poate că nu-ți dai seama în timp ce-l folosești, dar un uscător ieftin este mult prea fierbinte pentru părul tău. Acest lucru vine să compenseze, de fapt, lipsa de putere. Însă efectul e devastator asupra firelor de păr, care sunt deteriorate de supraîncălzirea bruscă.

Pe de altă parte, lipsa de putere înseamnă că-ți ia o veșnicie să usuci părul. Și, de multe ori, te dai bătută și ieși din casă cu părul nici prea ud, nici prea uscat. Pericolul aici n-ar fi riscul de răceală, cum ne dojenea bunica, ci mai degrabă contactul cu praful și alte particule poluante din aer, care încarcă părul și îl încrețesc în același timp. Practic, e ca și cum nu te-ai fi uscat deloc.

Ce să cauți la un uscător bun

În primul rând, prețul. Știm, eticheta nu e tot timpul relevantă pentru calitatea produsului. Dar în cazul de față, este. Dacă dai câteva zeci de lei, să nu te aștepți la rezultate uimitoare. Pe de altă parte, nu trebuie nici să exagerezi.

Verifică puterea. În general, un motor de peste 2100 W își va face treaba onorabil. Ai nevoie de o forță mare de suflare pentru a putea folosi uscătorul și cu setări mai joase de căldură.

Ceea ce ne aduce la butoane. Dacă uscătorul are doar opțiunile oprit-pornit, evită-l cu desăvârșire. Ai nevoie să controlezi cât mai bine fluxul de aer, să te joci cu viteza de suflare și, cel mai important, cu temperatura.

Funcția de ionizare este un atu. Ionii negativi elimină încărcarea statică a părului, îl protejează și îi conferă strălucire.

Uită-te și la accesoriile care vin la pachet. Orice uscător ar trebui să aibă o duză care să concentreze fluxul către zone specifice, opțiune în special utilă în cazul coafării cu peria. Unii producători includ și capete de masaj sau perii speciale pentru coafat.

De la un anumit segment de preț în sus, ai putea să întâlnești și tehnologii mai avansate, care sunt de mare ajutor. Cum ar fi senzorii de umiditate, care-ți permit să-ți usuci părul exact cât trebuie, fără a-l arde sau a-ți usca scalpul.

Sunt multe modele bune de uscătoare pe eMAG. Iar dacă plătești prin CardAvantaj, poți să împarți costul produsului în rate. Ceea ce te ajută să alegi un produs mai bun și să ai un păr mai frumos ca niciodată.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.