Ocolul lumii în… tratamente de frumusețe

Pe lângă magneți și amintiri frumoase, mai e și altceva ce poți aduce cu tine din vacanță: tratamente de frumusete.

O vacanță în Bali? Sau poate în Thailanda! Până una-alta, te poți răsfăța într-un centru Spa în care se practică tratamente de frumusete internaționale sau folosind produse din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Relaxarea este frecvent asociată cu Orientul, tărâmul aromelor fără pereche, învăluit în mister și fascinație. Încearcă ritualuri senzoriale intense precum Hammam ori masajul cu săpun oriental sau pregătește-te pentru vară alegând bronzarea cu Henna (le găsești pe toate în secțiunea dedicată tratamentelor orientale pe site-ul premier-spa.ro.

DESTINAȚIE: Indonezia

Bali Temple este primul centru spa 100% balinez din Europa de Est, ce conține toate elementele specifice insulei Bali. Poți încerca tratamente precum Bali Jegeg ori Lulur, masaj Lomi-Lomi sau masaj balinez, într-un spațiu relaxant, ce te poartă cu gândul la vacanță.

Bazat pe elementele naturale ce compun universul – apa, focul si aerul, masajul balinez stimulează punctele energetice ale corpului, care odată activate, favorizează circulația sângelui și activează sistemul imunitar. Masajul balinez acționează asupra a trei sisteme: nervos, hormonal si digestiv, pentru a atinge echilibrul.

DESTINAȚIE: Thailanda

La THAIco Spa te poți bucura de tehnicile asiatice de masaj și tratamente realizate cu produse organice, realizate de terapeuți din Thailanda, Indonezia și Filipine.

Masajul Thailandez cu ierburi. Inspirați din tradițiile vindecătoare thailandeze, săculeții conțin plante medicinale (alese în funcție de nevoile fiecărei persoane în parte) și sunt aplicați pe tot corpul, folosind tehnica presopuncturii. Ierburile determină creșterea nivelului energiei, masajul stimulează sistemul imunitar și funcționarea plămânilor, iar presopunctura îmbunătăţeşte circulația sângelui și îndepărtează tensiunea musculară.

DESTINAȚIE: Brazilia

Din însorita Brazilie își au originea două dintre cele mai râvnite tratamente de frumusete, tratarea părului cu keratină și epilarea în stil brazilian.

Keratina este proteina din care părul nostru este făcut, însă brazilienii au pus la punct un tratament natural pe baza acestui compus, menit să regenereze, să protejeze și să modeleze firul de păr. De acestă ultimă proprietate profită și femeile care-și vor părul îndreptat pentru o perioadă mai lungă. Există pe piață produse îmbogățite cu keratină, însă un tratament intensiv și de durată poate fi aplicat numai în saloane. Mai nou, există și tratamente cu keratină pentru gene.

Pentru pilozitățile nedorite, a prins contur conceptul de epilare braziliană, care presupune îndepărtarea totală a părului din zonele intime, iar clinicile de epilare definitivă susțin că au foarte multe solicitări în acest sens.

Destinație: China

Medicina tradițională chineză are o istorie de peste două milenii, un concept ce abordează corpul uman total diferit, în comparație cu medicina clasică. Poți beneficia de tratamente originale precum acupunctură, gemoterapie sau moxibustie (terapie termică) și în România, la Centrul de Medicină Tradiționala Chineză MediChina, înființat la București în anul 2013, la inițiativa unor reputați specialiști în medicină naturistă și alternativa,  cu studii aprofundate în China sau alte metropole asiatice.

DESTINAȚIE: Coreea

Fenomenul K-Beauty este revelația mileniului. Femeilor coreene le datorăm oferta mai mult decât generoasă de măști faciale și produse de îngrijire facială. Le găsești la Sephora, Douglas, Marionnaud, Notino, în spații dedicate, la Avon, dar și în magazinul online cu cosmetice coreene, dollyskin.ro.

 Elizavecca Gold CF-Nest Collagen mask, 78 lei; Beauty of Joseon Dinasty cream 148 lei;Laneige Vitamin Clensing water, 101 lei; Avon Sugar Mapple mask, 19,99 lei.

 

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.