Obiceiuri care te imbatranesc

Fiecare om îmbătrâneşte în ritm propriu, însă, din cauza obiceiurilor pe care le avem, urmele îmbătrânirii se pot vedea mai devreme pe chipul nostru. Dacă cei din jurul tău cred că eşti mai în vârstă sau chiar tu ai observat în oglindă că nu mai arăţi chiar atât de tânără cum ar trebui pentru vârsta ta, nu e nevoie să cumperi creme scumpe anti-îmbătrânire, ci poţi doar să renunţi la câteva obiceiuri dăunătoare. Iată care sunt acestea.

Dormi mai puţin de 5 ore pe noapte

Dacă dormi puţin, nu numai că vei avea cearcăne şi nu vei arăta prea grozav, ci se pare că vei trăi mai puţin, potrivit Dr. Raymond Casciari (fondator al unul laborator de somnologie la spitalul St. Joseph din Orange, California). Acesta spune că este recomandat să dormim în jur de şapte ore pe zi.

Nu renunţi la desert

În afară de kilogramele în plus pe care le-ai putea observa în urma consumului de dulciuri, acest obicei poate avea consecinţe şi asupra tinereţii tale. Astfel, odată ajuns în organism, zahărul declanşează procesul de glicare, în urma căruia te trezeşti cu cearcăne, riduri fine, pori dilataţi şi o piele nu tocmai suplă şi elastică. Adu-ţi aminte de asta data viitoare când vrei să mănânci ceva dulce şi alege un fruct, acesta îţi va satura pofta de dulce.

Petreci mare parte din timp stând jos

Un stil de viaţă sedentar creşte riscul bolilor rinichiului, bolilor cardiovasculare, cancerului şi obezităţii. Încearcă să faci zilnic puţină mişcare; potrivit unui studiu din British Journal of Sports Medicine, persoanele care fac sport 150 de minute sau mai mult pe săptămână trăiesc cu 10-13 ani mai mult decât restul.

Foloseşti protecţie solară, însă doar în vacanţe

Protecţia solară este importanta zi de zi, nu doar când mergi în vacanţă pentru a nu te arde când faci plajă. Expunerea la ultraviolete este cauza numărul unu a îmbătrânirii premature.

Bei des cu paiul

Sigur, dacă bei băuturi închise la culoare cu paiul, eviţi să îţi pătezi dinţii, însă în momentul în care bei cu paiul sau chiar şi când fumezi (despre fumat nu are rost să mai spunem că îmbătrâneşte şi nu este sănătos la modul general), măreşti riscul apariţiei ridurilor fine în jurul ochilor şi al buzelor.

Nu mai consumi deloc grăsimi

Unele grăsimi sunt necesare pentru a păstra corpul tânăr, potrivit nutriţioniştilor. Încearcă să consumi somon şi macrou, nuci şi seminte de in, care sunt bogate în omega 3. În afară de beneficiile asupra pielii, ajută la sănătatea inimii şi a creierului.
 
Tu ai aceste obiceiuri care te îmbătrânesc?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.