Nu lasa palaria sa-ti strice coafura

By  | 

 

Chiar dacă e vogă şi în curând… necesară, când te gândeşti la toate efectele secundare pe care le are purtarea unei pălării (de soare) ori şepci – zero volum, păr electrizat, textură compromisă, plus „inelul” imprimat de strânsoarea pălăriei -, mai că-ţi vine s-o agăţi înapoi în cui şi să înfrunţi soare, vânt şi, mai ales… modă cu capul descoperit. Sau poţi urma sfaturile noastre pentru scoate din pălărie o coafură sexy!

 

Redu efectele… în avans

Stylistul Kim Serratore ne învaţă cum să ne revigorăm coafura după ce am purtat pe cap un accesoriu – şapcă, pălărie sau bască, obicei recomandat, dealtfel, în sezonul Soarelui-Dogoare. Secretul constă în pregătirea părului înainte să-ţi acoperi capul, spune expertul. Aşadar, mai întâi aplică un spray antistatic în interiorul pălăriei pentru a preveni electrizarea părului când îl descoperi. Pune în geantă un mini-spray fixativ, un pieptene şi un serum pentru netezirea părului; le vei folosi mai târziu.
 

Alege pălăria… cu cap!

Când îţi achiziţionezi pălăria, bereta sau şapca, alege una puţin mai mare decât circumferinţa capului pentru a nu căpăta urme pe frunte şi contur în păr. Totodată, verifică dacă are o dublură de pânză fină – un material dur sau sintetic îţi va freca părul şi-l va electriza atunci când îţi scoţi pălăria. 
 

Jos pălăria!

Ţi-a fost de mare ajutor protejându-te de razele soalare (care usucă şi decolorează părul, deteriorându-l), dar acum a venit momentul să o scoţi. Iată ce ai de făcut pentru a-ţi resuscita coafura:
 
1. Înlătură uşor pălăria şi lasă-ţi capul pe spate. Masează rădăcinile părului o jumătate de minut, pornind de la spate spre frunte. Căldura degetelor va ajuta la netezirea şuviţelor, redând părului textura iniţială. Nu exagera cu masajul, însă, nu vei căpăta extra-volum, ci rişti să ţi se îngraşe părul mai repede (masajul stimulează producţia de sebum).
2. Rămâi în picioare şi adună-ţi părul în creştetul capului, apoi trage şuviţele de jur împrejur puţin în afară. Ţine vârfurile în sus astfel încât rădăcinile să rămână în poziţie verticală, apoi împroaşcă-le cu spray-ul fixativ.
3. După ce părul s-a uscat, foloseşte pieptenele pentru a-ţi tapa rădăcinile. Mişcă uşor pieptenele de sus în jos (dar nu în sus şi în jos, pentru a nu încurca părul) pentru a obţine mai mult volum.
4. Acum aplică o cantitate mică de serum de păr (poate fi şi unul pe bază de silicon) pe vârfuri pentru a culca firele rebele şi pentru a da şuviţelor un aspect finisat. 
 
Ai văzut cât de simplu e să-ţi recapeţi coafura sau să-ţi aranjeazi părul după ce-a stat sub acoperire? Cu siguranţă nu vei mai ocoli raionul cu pălării data viitoare când mergi la cumpărături!
 
 
 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *