Nu lasa palaria sa-ti strice coafura

 

Chiar dacă e vogă şi în curând… necesară, când te gândeşti la toate efectele secundare pe care le are purtarea unei pălării (de soare) ori şepci – zero volum, păr electrizat, textură compromisă, plus „inelul” imprimat de strânsoarea pălăriei -, mai că-ţi vine s-o agăţi înapoi în cui şi să înfrunţi soare, vânt şi, mai ales… modă cu capul descoperit. Sau poţi urma sfaturile noastre pentru scoate din pălărie o coafură sexy!

 

Redu efectele… în avans

Stylistul Kim Serratore ne învaţă cum să ne revigorăm coafura după ce am purtat pe cap un accesoriu – şapcă, pălărie sau bască, obicei recomandat, dealtfel, în sezonul Soarelui-Dogoare. Secretul constă în pregătirea părului înainte să-ţi acoperi capul, spune expertul. Aşadar, mai întâi aplică un spray antistatic în interiorul pălăriei pentru a preveni electrizarea părului când îl descoperi. Pune în geantă un mini-spray fixativ, un pieptene şi un serum pentru netezirea părului; le vei folosi mai târziu.
 

Alege pălăria… cu cap!

Când îţi achiziţionezi pălăria, bereta sau şapca, alege una puţin mai mare decât circumferinţa capului pentru a nu căpăta urme pe frunte şi contur în păr. Totodată, verifică dacă are o dublură de pânză fină – un material dur sau sintetic îţi va freca părul şi-l va electriza atunci când îţi scoţi pălăria. 
 

Jos pălăria!

Ţi-a fost de mare ajutor protejându-te de razele soalare (care usucă şi decolorează părul, deteriorându-l), dar acum a venit momentul să o scoţi. Iată ce ai de făcut pentru a-ţi resuscita coafura:
 
1. Înlătură uşor pălăria şi lasă-ţi capul pe spate. Masează rădăcinile părului o jumătate de minut, pornind de la spate spre frunte. Căldura degetelor va ajuta la netezirea şuviţelor, redând părului textura iniţială. Nu exagera cu masajul, însă, nu vei căpăta extra-volum, ci rişti să ţi se îngraşe părul mai repede (masajul stimulează producţia de sebum).
2. Rămâi în picioare şi adună-ţi părul în creştetul capului, apoi trage şuviţele de jur împrejur puţin în afară. Ţine vârfurile în sus astfel încât rădăcinile să rămână în poziţie verticală, apoi împroaşcă-le cu spray-ul fixativ.
3. După ce părul s-a uscat, foloseşte pieptenele pentru a-ţi tapa rădăcinile. Mişcă uşor pieptenele de sus în jos (dar nu în sus şi în jos, pentru a nu încurca părul) pentru a obţine mai mult volum.
4. Acum aplică o cantitate mică de serum de păr (poate fi şi unul pe bază de silicon) pe vârfuri pentru a culca firele rebele şi pentru a da şuviţelor un aspect finisat. 
 
Ai văzut cât de simplu e să-ţi recapeţi coafura sau să-ţi aranjeazi părul după ce-a stat sub acoperire? Cu siguranţă nu vei mai ocoli raionul cu pălării data viitoare când mergi la cumpărături!
 
 
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.