Nu lăsa iarna să-ți strice dispoziția – ghid pentru a fi în formă maximă.

Când temperaturile scad, tinzi să petreci mai mult timp în casă, ceea ce poate conduce la maratoane între așternuturi. Partea mai puțin hot? Secrețiile nazale și indispozițiile de sezon vă împiedică să vă simțiți sexy. Folosiți acest ghid pentru a fi mereu în formă maximă.

Herpes neatrăgătorAcea înțepătură subtilă este cauzată de virusul herpes simplex.

Leacul: Herpesul se activează când sistemul tău imunitar este scăzut, așa că dieta sănătoasă și somnul odihnitor sunt aliații cei mai puternici în această situație, sfătuiește Prudence Hall, specialist în obstetrică și ginecologie. Simți că ești pe cale să dezvolți unul? Mergi la medic pentru tratament și pune pe pauză orice activitate sexy până ce herpesul dispare cu totul (îi poți transmite virusul prin atingere în perioada lui de maximă activitate), spune Dr. Hall.

Nas înfundat sau secreții nazale

E aproape imposibil să-l săruți atunci când nu poți să respiri.

Leacul: În loc să iei continuu antihistaminice, mai bine ajută-ți corpul să se vindece luând câte o linguriță de tinctură de hrean de 3 ori pe zi, sfătuiește medicul internist și specialistul în nutriție Melina B. Jampolis. Poate nu te așteptai, dar cercetările spun că această plantă rădăcinoasă cu aromă puternică subțiază secreția nazală, reducând congestia și alungând răceala mai rapid. Între timp, renunță la ideea de „aspirina săracului”, pentru că e doar un mit. Făcând sex nu vei reuși decât să-i transmiți și lui acele simptome enervante.

Piele uscată cu mâncărimi

Nu prea ai chef de contact piele pe piele atunci când te simți ca o reptilă.

Leacul: Un umidificator de cameră va transforma aerul într-unul mai prietenos cu pielea ta, ajutând-o să-și regleze nivelul de hidratare, spune dermatologul Kenneth Mark. Dacă zonele uscate de pe corpul tău sunt dureroase, mergi la medic. S-ar putea să suferi de psoriazis sau eczemă, boli autoimune de piele.

Uscăciune vaginală indusă de medicație

Medicamentele precum antihistaminicele usucă muscoasa nazală și vaginală, spune Dr. Hall.

Leacul: În timpul tratamentului, hidratează-ți vaginul folosind un lubrifiant fără parabeni, sugerează Hall. Altă opțiune: renunță la medicamente în favoarea spălăturilor nazale, care nu au efecte adverse.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de print – ianuarie a revistei Cosmopolitan.

Foto: Thomas Barwick/Getty Images. Adaptare: Teodora Tîrcă

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.