6 motive pentru care ți se îngrașă repede părul

Orice femeie își dorește să arate mereu ca scoasă din cutie, însă multe dintre noi ne confruntăm cu o problemă foarte neplăcută: ni se îngrașă prea repede părul!

6 motive pentru care ți se îngrașă repede părul

Îți atingi părul prea desProbabil știi deja că nu e ok să îți atingi mereu fața, dar nu te poți abține… și la fel faci și cu părul! Atingându-l mereu, sebumul și murdăria de pe degete ajung pe păr, iar acesta se va îngrășa prea repede. Fă tot posibilul să te abții!

Citește și: Îngrijirea părului: cum scapi de mătreață 

Îți speli părul prea des

Poate ai impresia că părul trebuie spălat zilnic pentru a fi curat, dar este greșit. Spălând scalpul în fiecare zi, îl cureți prea mult de sebum. Astfel, va produce și mai mult sebum, pentru a compensa. Încearcă să îți speli părul la maxim 3 zile și vei observa că nu se va îngrășa atât de repede.

Nu aplici corect balsamul sau masca de păr

Balsamul și masca de păr pot face minuni pentru podoaba capilară… dacă sunt de calitate și dacă le aplici cum trebuie. Acestea se aplică întotdeauna la vârfuri și pe lungimea părului, dar niciodată la rădăcină.

Citește și: Cele mai frecvente probleme în îngrijirea părului 

Nu speli bine balsamul sau masca de păr

Este o greșeală foarte comună! Cea mai simplă rezolvare este să aplici întâi balsamul, apoi șamponul. Dacă ți se pare că părul nu este mătăsos dacă uiți să folosești balsam, înseamnă că este de proastă calitate sau nepotrivit tipului tău de păr. Efectul acestor produse ar trebui să se vadă indiferent dacă le folosești la fiecare spălare sau o dată pe săptămână, deci, dacă părul e moale doar imediat ce folosești balsam, înseamnă că nu l-ai clătit bine. Înainte să închizi apa, părul ar trebui să „scârțâie” – asta înseamnă că e curat. Deci, pentru a fi sigură că balsamul sau masca sunt curățate bine, aplică-le înaintea șamponului.

Perii părul prea mult

Acest lucru poate stimula producția de sebum. Inițial, părul va părea strălucitor, dar curând îți vei da seama că este doar murdar.

Peria de păr nu este curată

Peria de păr ar trebui spălată o dată de săptămână, pentru a o curăța de firele de păr murdare, de praf și de produsele pe care le folosești (fixativ, spumă etc).

Citește și: Produse de frumusețe must have pentru orice femeie 

 
*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Bridget March)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.