5 mituri spulberate despre epilare. Care este, de fapt, adevărul?

Deși este o procedură care îți dă multe bătăi de cap, epilarea este obligatorie, dacă vrei să ai o piele fină și să te simți bine cu corpul tău. Metodele de epilare s-au diversificat și fiecare are avantajele, dar și dezavantajele sale, astfel că numai testând îți poți da seama care este cea potrivită pentru tine. Pe de altă parte, există și numeroase mituri legate de epilare, care s-ar putea să îți fi influențat până acum deciziile. Mai mulți experți în beauty au demontat cele mai frecvente mituri despre epilare și îți spun tot ceea ce ți-ai dorit până acum să afli:

Epilarea definitivă costă o avere și doar femeile cu mulți bani și-o permit  

Este adevărat că în urmă cu câțiva ani, epilarea definitivă era o procedură accesibilă doar vedetelor sau femeilor cu o situație financiară extrem de bună. Însă, între timp, tehnologia a avansat, iar prețurile ședințelor de epilare definitivă au scăzut considerabil. În plus, au apărut saloane de înfrumusețare și în orașele din țară, astfel că nu doar femeile care locuiesc în Capitală pot profita de acest tip de epilare. Este suficient să te uiți peste lista de prețuri a acestui salon de epilare definitiva in Baia Mare ca să îți dai seama că nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a scăpa de părul nedorit. După cum observi, acest tip de epilare este complet nedureroasă, are rezultate încă de la primele ședințe și poți beneficia gratuit de consultanță personalizată, precum și de o diagnoză facială, dacă vrei să testezi și alte tipuri de tratamente de înfrumusețare.

Crema depilatoare trebuie lăsată să acționeze mai mult, dacă ai firul gros

Acest mit este și unul extrem de periculos, mai ales pentru femeile care au pielea sensibilă. Niciodată nu ar trebui să lași crema depilatoare să acționeze mai mult decât durata indicată pe ambalaj. Ingredientele conținute de aceste creme îți pot provoca inflamații severe ale țesutului, iritații, alergii și chiar arsuri, dacă nu respecți indicațiile producătorului. Dermatitele cu care te poți alege din cauza cremei depilatoare pot fi dificil de tratat sau poți rămâne cu semne inestetice pe piele. De altfel, este recomandat ca înainte să aplici crema depilatoare să o testezi pe o suprafață mică, pentru a vedea cum reacționează pielea în contact cu ea.

Epilarea acasă are aceleași rezultate ca la salon

Deși există numeroase tratamente sau proceduri de îndepărtare a părului pe care le poți aplica și acasă, niciodată nu vei obține rezultate la fel de bune ca acelea de la saloanele de înfrumusețare. Gândește-te cât de mult timp îți ia să te epilezi singură cu ceară, de exemplu, și cât de rapid și eficient se mișcă o cosmeticiană. Specialiștii au dexteritate și suficientă experiență pentru a ști pe dinafară detaliile legate de cum trebuie smulse fâșiile de ceară, temperatura optimă pentru a aplica ceara, precum și diferite tehnici de epilare, atunci când firul de păr nu este suficient de lung.

Epilarea cu lama face părul să crească mai des

Este unul dintre cele mai întâlnite mituri despre epilare faptul că firul de păr ar crește mai des și mai puternic dacă te razi cu lama. Este însă un lucru cât se poate de fals. Faptul că firul de păr este tăiat oblic, și nu drept, îl face să pară mai gros și mai aspru. De altfel, epilarea cu lama face părul să crească mai repede, ceea ce dă falsa senzație că este mai des. Această metodă de îndepărtare a părului nedorit este eficientă doar atunci când te grăbești și ai nevoie de o soluție rapidă, însă nu este indicată pe termen lung.

Epilarea cu ceară este întotdeauna dureroasă

Nu există o metodă prin care epilarea cu ceară să devină complet nedureroasă, însă există anumite tehnici prin care disconfortul poate să fie redus dramatic. Poate cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a minimiza durerea resimțită este să te programezi la epilat la două săptămâni după ciclul menstrual, când hormonii nu te vor face să resimți la fel de tare durerea. Unele cosmeticiene folosesc gheață pentru a amorți zonele mai sensibile, înainte de epilare, sau au la dispoziție mai multe metode prin care să îți distragă atenția de la epilarea cu ceară. Încearcă însă, pe cât posibil, să nu te programezi la epilare cu câteva zile înainte de menstruație, întrucât pielea este extrem de sensibilă în această perioadă, iar sensibilitatea la durere este mai mare.   

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:UfaBizPhoto

(P) Articol realizat împreună cu Nomasvello

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.