Mituri false despre vopsirea părului acasă

Vopsirea părului acasă nu este atât de dificilă precum se crede. Din păcate, există anumite mituri false care pot speria pe oricine.

Mare parte dintre femeile care se vopsesc prefer să o facă la salon. Deși nu este nimic greșit în asta, cele mai multe cred că doar în acest fel pot obține nuanța dorită, fără ca părul să se degradeze. De vină sunt miturile false care circulă, dar și experiențele neplăcute prin care au trecut prietene sau cunoștințe care s-a vopsit acasă.

Citește și: Cum îți îngrijești părul vopsit 

Mituri false despre vopsirea părului acasă

Îți arzi părul dacă te vopsești singură!

Părul va ajunge să fie degradat doar dacă nu îl îngrijești corespunzător. Cât timp ai o alimentație sănătoasă, folosești tratamente de hidratare și regenerare și nu te vopsești prea des, totul ar trebui să fie ok. Vopseaua de păr se aplică foarte simplu, iar stiliștii nu fac, de fapt, nimic ieșit din comun. Bineînțeles, vopseaua pe care o folosești trebuie să fie una de calitate și este recomandat să alegi una care nu conține amoniac.

Doar la salon îți iese nuanța dorită!

Stiliștii nu fac magie atunci când îți colorează părul, ci pur și simplu țin cont de nuanța actuală a părului și de cea la care vrei să ajungi. Contează și dacă părul a mai fost vopsit sau nu. De exemplu, dacă te-ai vopsit brunetă câțiva ani, iar acum vrei să ajungi la roz, va trebui să te decolorezi (cel mai probabil de mai multe ori, pentru a scoate pigmentul din păr), apoi să folosești o vopsea semipermanentă roz. Nici blondul argintiu nu iese din prima și va trebui să folosești un șampon cu reflexii argintii pentru a scăpa de nuanțele galbene.

Citește și: Ce trebuie să știi dacă îți vopsești părul în culori „ciudate” 

E imposibil să îți decolorezi părul singură și să îți placă rezultatul!

Deși decolorarea părului este puțin mai dificilă, nu e deloc greu să o faci singură. În cazul în care ești deja vopsită, trebuie să aplici decolorantul întâi pe lungimea părului, iar la final să aplici la rădăcini, pentru că acestea se vor decolora mult mai rapid. Există mai multe tipuri de decolorant – unele sunt mai puternice, altele mai slabe. Cât despre nuanțele galben-pui care vor rămâne în păr, stiliștii folosesc un toner pentru a scăpa de ele, așa cum o poți face și tu acasă.

Citește și: Cum îți decolorezi singură părul acasă

Doar săracii se vopsesc singuri!

Deși există saloane care folosesc tipuri speciale de vopsea, cele mai multe folosesc produse pe care le poți cumpăra și tu din supermarket. Diferența este că la salon plătești manopera. Și, până la urmă, cât timp poți face o economie semnifictivă (gândește-te cât cheltui anual la salon!), de ce să nu o faci?

Cât despre experiențele neplăcute prin care poate a trecut vreo amică de-a ta… Ei bine, află că foarte multe femei au renunțat la vopsirea părului la salon după ce stiliștii le-au „stricat” părul.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.