Mini-ghid pentru ingrijirea parului

Şamponul, doar pentru scalp!

Înainte să decizi că şamponul tău e „apă de ploaie”, întreabă-te dacă nu cumva îl foloseşti… greşit! Rostul său este să neutralizeze grăsimea şi depunerile de la rădăcină. Masează-ţi doar scalpul cu şampon, până face spumă (repetă şamponarea dacă nu obţii multă spumă, excesul de sebum poate împiedica formarea acesteia şi, prin urmare, curăţarea optimă).

Balsamul, interzis la rădăcină!

Dacă rădăcina este rezervată şamponului, balsamul nu trebuie să ajungă pe scalp, ci doar pe lungimea părului. Această precizare l`mure[te pentru totdeauna confuzia creată în jurul balsamului, conform căreia acesta ar subţia părul. Aplică-l de fiecare dată, doar de la nivelul tîmplelor, şi masează uşor vârfurile, pentru a stimula penetrarea formulei.

Respectă instrucţiunile

Dacă pe eticheta măştii de păr sau tratamentului este specificată frecvenţa şi durata utilizării, aşa trebuie să procedezi. Dacă o foloseşti mai des sau o laşi mai mult, nu vei obţine rezultate mai bune, indiferent dacă vorbim de produse profesionale sau comerciale. Dacă e ceva ce poţi face pentru a-i spori eficienţa? Sigur: acoperă-ţi capul cu o cască de duş din plastic, după aplicarea măştii; căldura asigură o mai bună penetrare a firului de păr.

Aplică tratamentele pe părul semi-uscat

Dacă nu sunt folosite corect, balsamurile fără clătire, spray-urile de îngrijire sau uleiurile de păr nu dau randamentul promis. Aplicate pe părul ud, acestea sînt diluate şi nu pot acţiona corect. Absoarbe excesul de apă cu un prosop şi aşteaptă cîteva minute pentru ca părul să se zvânte, şi abia apoi aplică tratamentul, urmând să-ţi perii şuviţele, pentru a distribui uniform produsul.

Clăteşte-te cu apă rece

Dacă spălarea cu apă caldă (nu mai mult de 40 de grade) permite o curăţare optimă a rădăcinilor şi firului de păr, încheierea ritualului cu apă rece este garanţia unui păr neted şi strălucitor. O consecinţă a simplei închideri a cuticulei.

Usucă-l mai cu milă!

Ne mirăm uneori de ce, deşi ritualul de îngrijire este ca la carte, părul e uscat, casant sau tocit… Alături de abuzul de aparate de styling, şi frecarea părului cu prosopul reprezintă o formă de agresare a părului. Cel mai bine ar fi să-ţi aduni părul într-un turban făcut din prosop, şi apoi să-l laşi să se usuce de la sine, sau măcar pe jumătate înaine de a interveni cu foehnul.

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.