Microshading și alte opțiuni pentru sprâncenele tale

Cea mai nouă tehnică de design al sprâncenelor – „microshading”,  îți poate chiar schimba fizionomia. Mai jos afli cum să obții sprâncene perfectă fără să pari… nenaturală!

Termenul „microshading” îți sună cunoscut? Asta pentru că ai auzit de „microblading”. Dar deși tehnicile au ceva în comun, există câteva diferențe. Acesta din urmă se face prin tatuarea liniilor super fine de-a lungul întregii frunți pentru a arăta ca fire de păr naturale, astfel încât părul să pară mai des sau să reducă aspectul unei frunți prea mari.

Însă poate fi folosit ca o modalitate de a completa sprâncenele foarte rare, cu goluri sau de a le îngroșa, dat fiind că forma lor naturală nu este întotdeauna potrivită fizionomiei. Microshading este o tehnică de micropigmentare, versiunea mai delicată a tehnicii microblading, constând în aplicarea unor puncte minuscule și precise, dând sprâncenelor un aspect delicat, natural, precum și o arcuire perfectă. I se spune deseori și „efect de nuanțare” sau „ombré”, din cauza aspectului sprâncenelor după vindecare.

Pe termen lung

Procedura microshading oferă numeroase avantaje, mai ales dacă îți dorești o soluție semipermanentă. Întregul proces, desfășurat exclusiv în saloanele de profil, durează aproximativ 1-2 ore. Rezultatele sunt imediate, după programare putându-te bucura de noile tale sprâncene (doar machiajul va trebui amânat o scurtă perioadă), iar efectele secundare sunt rare și ușoare: roșeață temporară, o senzație vagă de usturime, care vor dispărea curând.

Persoana care va efectua procedura va aplica anestezice locale pentru ca procedura să se desfășoare în bune condiții, fără ca tu să simți vreun disconfort. Vei primi pe loc și instrucțiuni privind îngrijirea de după intervenție. Rezultatele obținute pot dura de la 1 și 3 ani, iar dacă intenționezi la un moment dat să modifici sau să retușezi aspectul sprâncenelor (mai groase sau mai lungi), poți solicita un retuș o dată pe an.

 PIELE SENSIBILĂ? Microshading este opțiunea ideală dacă te confrunți cu piele sensibilă; vârful fin al micro-acelor folosite în procedură provoacă durere și disconfort inferior față de cele folosite în microblading.  

Pune în valoare

După ce ți-ai adus sprâncenele în forma ideală, obligatoriu potrivită fizionomiei tale, există și alte soluții de durată pentru ca acestea să fie în perfecte. Una dintre cele mai tentante proceduri ale momentului este laminarea genelor și sprâncenelor, care reprezintă o alternativă prietenoasă (și deloc costisitoare: în jur de 200 lei pentru gene și 150 lei pentru sprâncene) pentru intervențiile mult mai invazive precum extensiile de gene sau tatuarea sprâncenelor.

Procedura presupune îmbrăcarea firelor de păr într-un strat de keratină, având ca efect îngroșarea, curbarea și alungirea – în cazul genelor, și îngroșarea, îndreptarea și definirea naturală a sprâncenelor. În general, dat fiind că genele și sprâncenele se reînoiesc asemenea părului (un ciclu complet durează în jur de 6-9 luni), și firele laminate vor ajunge să fie înlocuite de unele noi, moment în care efectul se pierde și procedura trebuie repetată.

Nu ești pregătită?

Dacă nu te-ai decis încă sau pur și simplu nu ești pregătită pentru ceva de durată, îți rămâne varianta clasică, shadowing-ul prin machiaj. Începe prin a smulge firele care ies din „formație” și apoi perie-ți genele în jos. Folosește apoi un creion pentru sprâncene (alege o nuanță mai deschisă decât acestea), pentru a schița ușor linia superioară a acestora, începând de la mijlocul lor (arcuirea) și până la capetele exterioare, definind conturul natural de-a lungul rădăcinilor firelor.

Acum perie-ți sprâncenele în sus (astfel vor masca linia proaspăt trasată) și conturează pe linia de jos a firelor. Capetele interioare nu se vor contura – arată mult mai natural astfel. Cu o perie în unghi, așterne fard pudră pentru sprâncene (de aceeași culoare cu ele) pe toată suprafața acestora. Acest efect de umbrire umple discret eventualele goluri. Perie din nou sprâncenele cu mișcări de jos în sus pentru a îndepărta excesul de pudră. Repetă mișcarea cu un gel transparent pentru sprâncene.

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.