Metode eficiente pentru epilarea inghinală. Care este potrivită pentru tine?

Fiecare femeie are o metodă de epilare preferată, pe care a testat-o de-a lungul vremii. Pentru zona inghinală, însă, preferințele sunt mai puțin importante: nu toate metodele cu care ești obișnuită sunt la fel de eficiente, iar unele prezintă chiar riscuri. Cum o alegi pe cea mai bună?

Alegerea metodei de epilare ideale este, de fapt, un proces personalizat. Cu alte cuvinte, fie că ne referim la epilarea cu ceară – acasă sau la salon, la utilizarea epilatorului electric sau a lamei de ras (pentru situațiile în care ai nevoie de o soluție de urgență), niciuna dintre acestea nu este, întotdeauna, potrivită oricui. Sunt numeroși factori de care trebuie să ții seama, înainte de a decide ce variantă este cea mai bună pentru tine:

  • culoarea și nivelul de sensibilitate al pielii
  • culoarea părului
  • adâncimea rădăcinii firelor de păr
  • zona tratată
  • statusul hormonal
  • gradul de expunere la soare

De ce epilarea inghinală este un caz special

Când ajungem la zona inghinală, însă, lucrurile se complică și mai mult, în special dacă îți dorești un aspect impecabil nu doar în perioada verii, ci si pe parcursul întregului an, ceea ce înseamnă intervenții frecvente, pentru a îndepărta părul în exces. În ce ar consta complicațiile?

Așa cum știi, pielea este extrem de sensibilă în această zonă a corpului, iar îndepărtarea părului nedorit poate deveni o procedură destul de traumatizantă și dureroasă, care lasă în urmă răni sau arsuri. Așa se face că multe femei ajung să folosească lama de ras, care însă predispune la creșterea firelor de păr pe sub piele.

Nici măcar clasica ceară, utilizată pe scară largă, nu este lipsită de riscuri: dacă te ocupi de întreaga procedură acasă și nu ești foarte atentă, ceara fierbine îți poate provoca arsuri, asta dacă nu alegi de la bun început ceara rece. Dar probleme poți avea și la salon – se pare că epilarea cu ceară crește riscul de infecții ale pielii, unele de suprafață, altele mai serioase, precum infecțiile cu ciuperci. Una dintre cele mai frecvente situații, cu care te poți confrunta dacă utilizezi ceara sau lama, este infecția cu stafilococi care determină apariția foliculitei, dar specialiștii vorbesc chiar și despre riscul infectării cu boli cu transmitere sexuală.

De ce soluția ideală este epilarea definitivă

În ciuda faptului că epilarea definitivă poate părea una dintre acele alegeri la care nu apelează foarte multe persoane, în realitate, când ne referim la epilarea inghinală definitivă, este exact soluția de care au nevoie cele mai multe femei, pentru că elimină multe dintre riscurile pe care le-am amintit anterior. Un alt avantaj este desigur faptul că obții rezultate pe termen lung, nu doar pe durata verii, și nu mai ești nevoită să reiei constant o procedură destul de neplăcută și dureroasă.

În primul rând, ce înseamnă epilare definitivă? Este o metodă inovatoare, care folosește tenologia IPL – lumina intens pulsată, pentru a elimina – eficient, pe termen lung și în mod nedureros – părul nedorit de pe orice suprafață a corpului. Epilarea definitivă, mai ales pentru o zonă delicată precum cea inghinală, permite un tratament individualizat, în funcție de caracteristicile fizice ale fiecărei persoane (fototip – despre care am vorbit la începutul articolului), acest lucru însemnând nu doar rezultate mai bune, dar și mai multă grijă față de sensibilitatea fiecărui tip de piele. La finalul unui tratament de acest tip, părul va fi eliminat definitiv în proporție de 90%, în timp ce firele rămase vor fi extrem de rare și subțiri.

Trebuie să știi că până și această metodă are limitele ei – nu poate atinge un grad de eliminare a firelor nedorite de 100%, indiferent spre ce salon sau clinică te îndrepți. Rămâne, însă, varianta care îndeplinește cele mai multe criterii de eficiență și protecție. Dacă preferi, pentru început, o ședință de testare, și până atunci, îți dorești să rămâi la o soluție care îți este deja familiara, alege cel puțin ceara rece.

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Nomasvello

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.