Merita sa ai sprancene tatuate? Argumente pro si contra

Tatuajul pentru sprancene este din ce in ce mai apreciat de doamne, domnisoare si chiar de unii dormi. Motivele pentru un tatuaj sprancene pot fi variate: sprancene mult prea rare, diverse accidente, o forma de care cei care isi doresc aceasta procedura nu sunt multumiti.

Cei care nu stiu despre ce este vorba, in momentul in care se gandesc la sprancene tatuate se gandesc automat la sprancene ce sunt in antiteza cu ideea de natural si discret. Aceste sprancene nereusite erau o realitate in urma cu cativa ani. Din fericire, astazi exista mai multe tehnici de tatuare in asa fel incat rezultatele sa fie impresionante.Care sunt procedurile folosite pentru tatuarea sprancenelor?

Tatuajul fir cu fir. Denumita si micropigmentare, procedura este foarte apreciata deoarece ofera aspect un aspect natural pentru sprancene. Prin pigmentare se imita, practic, prezenta firelor de par si se completeaza doar acele spatii goale, fara a fi nevoie raderea in intregime a sprancenelor.

Tatuarea in contur plin. Este o varianta rezistenta in timp, cu un aspect plin, insa ce implica tatuarea intregii suprafete a sprancenelor si nu are un aspect tocmai natural.

Tatuarea cu efect pudrat. Este o tehnica asemanatoare cu cea in contur plin, cu diferenta ca se face cu alte reguli si are un aspect mai natural.

Care sunt avantajele si dezavantajele sprancenelor tatuate? Merita o astfel de procedura?

Roxana Dumitru, specialist in tatuarea sprancenelor, ofera cateva informatii si sfaturi utile referitoare la procedura. De asemenea, le ajuta pe cele care doresc sa apeleze la un astfel de procedeu sa ia decizia daca merita sau nu.

Conform specialistei, avantajele tatuarii sprancenelor sunt uriase:

  • Acestea arata impecabil, mai ales daca sunt realizate de catre o persoana cu experienta;
  • Pot ascunde diverse imperfectiuni ale fetei;
  • Duc la economie de timp in ceea ce priveste pensarea si aranjarea
  • Tatuajul poate sa reziste pe perioade lungi sau foarte lungi. Sprancenele tatuate fir cu fir pot avea chiar si o durata de viata de 1.5 ani.

Este adevarat ca exista si anumite neplaceri. Daca nu se alege corect salonul unde se face tatuajul exista riscul ca aspectul sa fie unul nenatural. De asemenea, imediat dupa procedura pot aparea anumite efecte adverse sub forma unor mici umflaturi si a unor iritatii. Acestea nu dureaza mult, insa si nu incurca cu nimic viata de zi cu zi.

Fara a fi foarte scumpa, procedura merita, mai ales pentru femeile care au probleme legate de estetica sprancenelor.

Cum decurge o sedinta de tatuare a sprancenelor si ce trebuie facut ulterior?

In principiu, indiferent ca se alege un expert in sprancene tatuate in UK sau in Romania, o sedinta dureaza aproximativ o ora si implica o discutie cu specialistii, alegerea formei si culorii si evident, procesul in sine. Acesta este simplu si nu doare, insa creaza un usor disconfort. De regula, pentru rezultate bune sunt necesare doua sedinte de micropigmentare.

Imediat dupa tatuarea sprancenelor, este bine sa se urmeze cateva reguli pentru a grabi refacerea. Astfel, trebuie sa se foloseasca o crema de hidratare, sa se evite expunerea la soare si sa se evite piscina sau sauna. De asemenea, nu este indicat sa se transpire din abundenta sau sa se atinga tatuajul cu mainile murdare, deoarece exista riscul de infectie.

Viata poate decurge normal insa, iar micile neplaceri de dupa tatuare vor disparea rapid. In primele zile, sprancenele s-ar putea sa aiba o culoare mai intensa decat cea dorita, insa intensitatea va disparea.

Cele care sunt extrem de sensibile in ceea ce priveste opinia celorlalte persoane pot sa isi ia cateva zile libere de la locul de munca pentru refacere.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.