Mergi la epilat? Fă-ți temele înainte!

Se apropie sezonul în care trebuie să fii mereu pregătită pentru piscină, plajă sau… o noapte cu iubitul tău. Asta înseamnă un singur lucru: program impus de epilat. Iar pentru ca totul să fie perfect, am apelat la sfatul Teodorei Tătaru, Specialist Gerovital.

Ce măsuri trebuiesc luate înainte de epilat?Ai făcut programarea la epilat sau ți-ai procurat ceară, dar dacă nu urmezi un ritual pregătitor, n-ai să fii prea mulțumită de rezultat. Specialistul recomandă „folosirea unui peeling mecanic hidratant înainte cu 1-2 zile înainte de epilare ( prin care înlăturăm celulele moarte care blochează firele de păr să iasă spre suprafață în mod natural )”, în sens ascendent – de la gleznă spre aria inghinală. „Mişcările vor fi circulare şi delicate; nu frecăm puternic şi nu agresăm pielea”, completează specialistul în epilat. Totodată, trebuie să acorzi o atenție deosebită zonelor cu piele delicată, precum „fluierul picioarelor (glezne), unde pielea este mai subțire şi predispusă la descuamat;  acolo vom folosi o cremă hidratantă sau ulei hidratant cu câteva zile înainte de procedură”, recomandă Teodora Tătaru. O măsură suplimentară se aplică și în cazul în care ai lăsat părul să crească mai mult de un centimetru, în zona inghinală: pentru ca ceara să poată ajunge la rădăcina firelor ce vor fi smulse, a fi bine să scurtezi firele folosind o forfecuță sau un aparat de tuns, ușurând astfel procedura. Astfel, și durerea va fi redusă semnificativ.

 

Ce altceva trebuie să mai știm despre epilat, dacă decidem să realizăm procedura acasă?

Piața de produse cosmetice a evoluat mult în ultimii ani, iar ceara ce poate fi folosită acasă e mult mai prietenoasă decât în trecut. Dacă te decizi să scapi de pilozități la domiciliu, există câteva amănunte pe care nu trebuie să le omitem, spune specialistul nostru:

– „pentru epilarea în zona inghinală folosim ceară tradițională de unică folosință, NU refolosibilă, acelaşi regim este bine să fie respectat şi pentru axile şi față.

– pe picioarele afectate de varice, ceara se foloseşte aproape rece.

– persoanele care au folosit o lungă perioadă de timp lama sau crema epilatoare  trebuie să folosească o ceară mai densă.

– după epilare este recomandat să se aplice un produs antiinflamator.

– după epilat trebuie să evităm să purtăm lenjerie de corp din fibre sintetice sau prea strâmtă, deoarece aceasta poate irita și  agresa inutil pielea, şi aşa sensibilizată prin epilare”.

 

Există vreo restricție strâns legată de pielea proaspăt depilată?

După cum subliniam mai sus, pielea este puternic sensibilizată după epilat, deci este foarte important să nu mai fie supusă și altor factori traumatizanți. De aceea, recomandă specialistul, „24 ore după epilat, evităm saunele, solarul, bazinul de înot, băile fierbinți și nu exfoliem zona epilată cel puțin 1-2 săptămâni după procedură.”

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.