Meniu de Frumusețe

Sătulă să investești în tratamente profesionale de frumusețe, care te costă jumătate din salariu, dar nu dau rezultate? Iată ghidul nostru cu ceea ce chiar funcționează. Pe bune.

Când vine vorba despre tratamente profesionale, le-am încercat pe toate prin natura meseriei. De fapt, suntem mai minuțioși decât un detectiv. Ne-am lăsat împachetate în pături electrice, obligate să ascultăm balade interpretate la ukulele și ne-am masat din cap până-n picioare cu ciocolată (cu promisiunea că vom avea piele de bebeluș, ne-am ales doar cu o reacție alergică).

Am avut răbdare să ni se lipească de fiecare geană, cu migală, unul câte unul, sute de fire de gene, timp de câteva ore bune – ni s-a spus că nu ar trebui să mai purtăm rimel din nou, ni s-a făcut greață de la statul culcat prea mult timp, să nu mai vorbim de genele care nu au mai crescut înapoi la fel. Fără să uităm de timpul petrecut pe o plajă falsă în mijlocul Angliei, în mijlocul iernii, în timp ce inhalam uleiuri esențiale, în încercarea de a remedia tulburări afective sezoniere.

Ar fi corect să spun că nu toate tratamentele de frumusețe sunt create la fel, astfel încât, înainte de a plăti 60 de lire sterline pentru a asculta o compilație YouTube de naie tibetane, iată care sunt tratamentele profesionale care funcționează cu adevărat, și care sunt capabile să transforme pielea, parul, unghiile, corpul si mintea.

Îți doreşti: Piele fără cusur? | Ai nevoie de: ★HydraFacial★

Când vine vorba despre pete și puncte negre, o mulțime de saloane recomandă încă tratamente faciale precum microdermabraziunea — o procedură de peeling abraziv, care funcționează pentru pielea foarte încărcată, grasă sau pe cicatrici. Dar uite care-i chestia: tehnologia este învechită (a fost lansată în anii ’90), și nu ar fi doar faptul că poate duce la inflamație și vene sparte pe pielea uscată, dar ca orice scrub agresiv, aceasta nu ar trebui să fie utilizate pe acnee activă, deoarece va exacerba și mai mult problema.

Acesta este motivul pentru care îți recomandăm mai degrabă HydraFacial: acesta evacuează porii cu un instrument de aspirare (dezgustător, știm, dar atât de satisfăcător), apoi tratează pielea prin spălarea porilor cu un jet de serum presurizat, personalizat cu ingrediente precum acidul salicilic (pentru a decongestiona) și acid hialuronic (pentru a hidrata).

Această procedură nu agresează și nu irită pielea sensibilă, dar funcționează în profunzime pentru a debloca, exfolia și infuza ingredientele active. Dr. Esho, medic cosmetic premiat, susține acest tratament, spunând că „nu există nici un alt tratament similar pentru decongestionarea pielii, care să fie la fel de blând, și să dea rezultate.”

Un HydraFacial nu este ideal doar pentru pielea predispusă la acnee, însă. Există, de asemenea, versiuni de tratamente anti-îmbătrânire care conțin un cocktail de stimulente celulare, care minimizează apariția liniilor fine.

Dar dacă obiectivul tău este un ten impecabil, atunci, în timp, tratamentele pentru acnee HydraFacial ar trebui să și reechilibreze pielea, și erupțiile acneice ar trebui să înceapă să se reducă după aproximativ două sesiuni. Ai încredere în noi când îți spunem: nu vei mai ajunge niciodată să folosești un plasture pentru destuparea porilor.

Disponibil în saloanele de înfrumusețate, de la 290 lei/ ședința.

Îți doreşti: Unghii sănătoase? | Ai nevoie de: ★IBX★

Dacă ți-ai distrus unghiile cu manichiuri acrilice sau gel, atunci le-ai pierdut, și cu siguranță, ai cheltuit o grămadă de bani pe diferite tratamente de întărire a unghiilor pe care în mod inevitabil ai uitat să le folosești.

Cu toate acestea, există speranță pentru a te aduce înapoi de pe marginea prăpastiei. Creat de fostul CEO al Shellac, IBX este la ora actuală cel mai bun tratament unic de reparare a unghiilor de pe piață — îl poți considera un fel de Yin pentru Yang-ul care este Shellac.

Tratamentul conține monomeri de condiționare (molecule care se leagă între ele) care, sub căldură blândă, penetrează unghiile. Acest proces întărește unghia prin umplerea oricăror crăpături și oferă un scut protector pentru a preveni ruperea.

Citește și: Ești dependentă de frumusețe? Încearcă… CBD! 

IBX este, de asemenea, utilizat pentru a viza imperfecțiuni și zonele slăbite care pot opri unghiile naturale să crească în lungime. Cele trei etape ale tratamentului — reparare, vindecare și curățare — în doar 20 de minute, și poți purta o manichiură clasică pe deasupra.

Efectele vor dura până când unghiile cresc, deși pentru unghiile foarte slabe este recomandat să se facă un tratament IBX la fiecare două săptămâni, timp de câteva luni, pentru a le readuce pe drumul cel bun. Dar chiar și mai rar de atât, o dată pe lună (sau chiar mai puțin) va menține unghiile puternice, hidratate și mult mai puțin predispuse la rupere.

Disponibil în anumite saloane de înfrumusețare, de la 90 lei.

Îți doreşti: Păr puternic, strălucitor? | Ai nevoie de: ★Olaplex★

Dacă aș fi primit un ban pentru fiecare dată când un hairstylist faimos a pomenit de Olaplex ca fiind nelipsit din trusele lor, să spunem doar că nu m-aș mai fi aflat aici scriind toate astea. De ani de zile, mesajul a rămas același: singura modalitate de a repara părul deteriorat este tăierea acestuia.

Și nu numai atât — Olaplex este capabil să repare în mod legitim părul rupt din cauza daunelor substanțelor chimice, termice și mecanice. Mai mult, Olaplex poate preveni ruperea, în primul rând, acesta fiind motivul pentru care coloriștii sunt atât de obsedați să-l adauge de fiecare dată în formulele pentru vopsirea părului.

Sistemul în trei etape constă în:

  • Bond Multiplier No.1, care se aplică fie direct pe păr, fie amestecat cu vopsea/decolorant în salon;
  • Bond Perfector No.2, care funcționează ca un tratament de hidratare post-colorant de 20 de minute și conține o cantitate mai mică de „bis-aminopropil diglycol dimaleate” (substanța chimică care repară firele rupte) împreună cu agenții de hidratare;
  • Hair Perfector No.3, care conține cea mai mică cantitate de substanțe chimice pe care nu le putem pronunța, și este proiectat pentru a fi utilizate la domiciliu ca un balsam profund.

Olaplex vinde acum un șampon, balsam și ulei de întreținere Bond, astfel încât să putem minimiza daunele și să menținem efectele obținute în urma tratamentelor de salon.

Disponibil în saloanele de coafură și magazine selecționate, de la 307 lei/pachet

Îți doreşti: O stare de spirit mai bună? | Ai nevoie de: ★Terapia cu lumină★

Înainte de a arunca banii pe un tratament corporal, amintește-ți asta: nici o cremă nu te poate scăpa de celulită. Deci, în loc de a arunca în canalizare bani câștigați cu sudoarea frunții, mai bine investești în ceva care să-ți stimuleze starea de spirit, circulația și sănătatea pielii în general.

Terapiile cu lumină sunt folosite pentru a trata o serie de probleme de sănătate, dar sunt din ce în ce mai utilizate și în industria de frumusețe, datorită capacității lor de a îmbunătăți nu numai bunăstarea (ele pot ajuta cu tulburări afective sezoniere), ci și pentru pentru a combate acneea, îmbunătăți tonul pielii, încuraja drenajul limfatic și pentru a stimula producția de colagen.

„Full Body LED este o experiență holistică desăvârșită pentru atingerea stării de bine”, spune Laura Ferguson, co-fondatoare a Salonului Luminii în cadrul Harvey Nichols, împreună cu cea mai bună prietenă a sa, Hannah Measures.

„Lumina LED a demonstrat efecte benefice asupra sistemului circulator și aproape orice alt țesut și organ, prin reacții declanșate de lungimi de undă corecte de lumină”, adaugă Ferguson.

Citește și: Cum poți scăpa de părul facial, soluții testate de un beauty editor

„Beneficiile la nivelul întregului corp includ scăderea tensiunii arteriale, regenerarea țesuturilor (excelent pentru înainte și după intervenții chirurgicale), îmbunătățirea tonusului și texturii pielii, vindecarea cicatricilor și vergeturilor, detoxifierea și restaurarea corporală, precum și relaxarea minții și regenerarea pielii”, adaugă ea.

Dacă ești în căutarea unui răsfăț la prânz, poți opta pentru o sesiune de saună cu infraroșu, timp de 45 de minute. Dar nu o confunda cu camerele de aburi și saună pe care le știi din centrele spa.

Terapia cu infraroșu stimulează producția de colagen, relaxează mușchii și îmbunătățește somnul și starea generală de spirit. De fapt, Lady Gaga este mare fan, ea chiar are o saună cu infraroșu în propria casă, pentru a o ajuta la gestionarea stărilor de durere cronică.

Sauna cu infraroșu este disponibilă în centrele Spa, de la 180 lei/ședința.

Foto: iStock.
Traducere și adaptare: Ana-Maria Prunariu

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.