Măști pentru ten, păr și corp

Oricare ar fi provocarea de frumusețe, rezolvarea vine la plic. Există o mulțime de măști pentru ten, păr și corp și trebuie să le încerci pe toate!

Zilele acestea, măștile au devenit foarte populare. Nu, nu mă refer la masca de protecție purtată pe stradă. Este vorba despre acele produse cosmetice sub formă de doze unice sau măști textile pre-impregnate cu cele mai eficiente formule pro-frumusețe. Oricum ar fi, masca este importantă în ritualul de frumusețe. Dar cum să alegi dintre atâtea variante disponibile de măști pentru ten, păr și corp? Ei bine, nu trebuie să fii om de știință pentru a decoda ingredientele înscrise pe etichete.

Doar ingrediente bune

În primul rând, chiar dacă te îmbie doar citind despre aromele adăugate, e mai bine să le eviți. Acestea sunt adesea menționate ca „parfum” pe eticheta ingredientelor. Ele pot fi iritante pentru anumite tipuri de ten și chiar nu au beneficii pentru piele. Desigur, există și numeroase rețete de măști pentru ten, păr și corp pe care le poți prepara acasă, cu câteva ingrediente din cămară.

CITEȘTE ȘI: 15 măști naturiste în funcție de ten

Ordinea contează

Mai ține minte faptul că lista de ingrediente este concepută în funcție de cantitatea acestora în cadrul  formulei produsului. De exemplu, dacă primul ingredient înscris pe eticheta măștii tale  hidratante este untul de cocos, poți fi sigură că există o cantitate foarte mare în formula acesteia. Cu cât se află mai jos, spre coada listei, cu atât acesta se găsește în cantități tot mai mici, adesea insuficiente pentru a avea vreun efect.

Formula ideală

Nu în ultimul rând, este foarte important să ții cont de tipul și nevoile pielii tale atunci când alegi o mască – există o opțiune pentru fiecare tip de ten.  Fie uscat, sensibil, gras, predispus la acnee, tenul tău va fi altul după ce aplici o mască potrivită. Și desigur, există măști chiar și pentru anumite părți ale corpului, precum bust, abdomen, fese, picioare, etc.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.