Masti pentru ten bronzat

Fie că ai stat la soare de bunăvoie sau te-a prins accidental, tenul tău – acum mult prea închis la culoare – trebuie să intre în… „renovare”. Iată ingredientele din care poți prepara cele mai eficiente măști pentru pielea bronzată.

Fața se bronzează mai repede și fără arsuri, din cauza expunerii permanente la soare, însă acest lucru nu trebuie să te bucure. Pe lângă efectele grave ale radiațiilor solare, mai sunt și cele de ordin estetic, cum ar fi ridurile, pierderea fermității, pete, etc. Nu mai ignora folosirea unui produs de protecție (în fiecare zi, indiferent de anotimp, și în special vara), ca să nu trebuiască să iei măsuri disperate mai târziu.E foarte probabil ca fața ta să fi căpătat o nuanță mult mai închisă decât corpul, deci va trebui să iei măsuri pentru a uniformiza nuanța. Din fericire, am descoperit care sunt ingredientele potrivite pentru a prepara măști naturale pentru tenul bronzat:

1. Lămâie cu zahăr. Amestecă o linguriță de zahăr cu sucul unei lămâi până ce granulele de zahăr se dizolvă, apoi aplică lichidul pe față și așteaptă un sfert de oră până să îți clătești pielea. Este o soluție ideală pentru curățarea pielii; vei constata că tenul se decolorează ușor chiar de la prima utilizare.

2. Cartof cu lămâie. Dă prin răzătoarea mică un cartof crud, apoi amestecă totul cu zeama unei lămâi și pune-ți pe față pasta, evitând să-ți intre în ochi. Este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru a vindeca (bronzul este o formă de agresare a tenului) pielea expusă la soare.

3. Iaurt și roșii. Iaurtul este un remediu clasic pentru arsurile solare, însă combinația cu sucul de roșii (bogat în licopen = antioxidant) este uimitoare, neutralizând efectele nocive ale radiațiilor și protejând pielea. În plus, roșiile micșorează porii, reglează Ph-ul și curăță punctele negre, ba chiar vindecă acneea.

Simți că te strânge fața după plajă? În afara faptului că e un indiciu clar că pielea este arsă, este și un semn de deshidratare avansată. Folosește aloe vera (lasă gelul pe față toată noaptea) sau ulei de cocos și nu te mai expune la soare îndelung, nici chiar cu protecție!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise