Masti de fata homemade pentru tenul uscat

Ai tenul uscat și nu vrei să folosești măști de față din comerț? Ți-am pregătit câteva rețete homemade simple și eficiente.

Dacă și tu ai tenul uscat, probabil că îți dă multe bătăi de cap, indiferent de anotimp. Nu numai că este… ei bine, uscat, dar are un aspect șters, mat, se exfoliază, este sensibil și, mai mult decât atât, deseori apar și riduri fine.Ce tip de ten ai si cum sa il ingrijesti?

Cele mai bune ingrediente pentru măștile de față pentru ten uscat sunt mierea, gălbenușul de ou, bananele, uleiul de măsline, iaurtul, făina de ovăz și uleiul de nucă de cocos.

În continuare, iată câteva rețete pe care să le încerci:

Masca cu făină de ovăz ajută la calmarea tenului uscat și sensibil. Amestecă cu apă plată și aplică pe față. După ce ai lăsat să acționeze timp de 30 de minute, curăță ușor cu apă călduță (atenție, nu fierbinte!).

Hidratarea potrivita pentru fiecare tip de ten

Mască cu miere, iaurt și banane. Vei avea nevoie de două banane nu foarte coapte, o linguriță de miere și cam 150 ml de iaurt. Pasează bine bananele, apoi amestecă cu mierea și iaurtul și aplică pe față. Lasă să acționeze 30 de minute, apoi clătește cu apă călduță.

Mască cu miere, gălbenuș de ou, ulei de măsline și iaurt. Amestecă un gălbenuș cu o linguriță de miere, o linguriță de ulei măsline și o linguriță de iaurt. Aplică masca pe față și las-o să acționeze cam 20 de minute, apoi clătește.

Mască cu căpșuni și iaurt. Zdrobește 150 de grame de căpșuni și amestecă cu 150 ml de iaurt, apoi aplică masca. După ce ai lăsat-o să acționeze cam 30 de minute, clătește cu apă caldă.

Alimente bune de pus pe fata

Mască cu ulei de nucă de cocos. Aceasta este cea mai simplă dintre măștile pe care ți le prezentăm azi. Nu ai nevoie decât de ulei de cocos pe care îl aplici pe ten. După ce masezi puțin uleiul, pune-ți pe față un prosop înmuiat în apă caldă (și stors) și stai cu el pe față cam 20 de minute. Clătește apoi cu apă călduță.

Tu obișnuiești să îți faci singură măști? Împărtășește cu noi rețetele tale!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise