Masti de fata homemade pentru tenul gras

Ai tenul gras și nu vrei să folosești măști de față din comerț? Ți-am pregătit câteva rețete homemade simple și eficiente.

Atât femeile cât și bărbații pot avea tenul gras, dar nimeni nu își dorește acel luciu inestetic. Pentru a-l ține sub control, e necesar să ne îngrijim corect tenul, cu produse destinate acestei probleme.

Din păcate, uneori produsele de îngrijire din comerț nu numai că nu ne ajută, dar pot chiar să înrăutățească situația. Din acest motiv, ți-am pregătit niște rețete homemade foarte simple pe care le poți face oricând din produse pe care le ai deja prin casă sau care sunt foarte ieftine.

Ce tip de ten ai si cum sa il ingrijesti?

Cele mai recomandate ingrediente pentru măștile de față pentru ten gras sunt albușul de ou (micșorează porii pentru că strânge pielea), zeama de lămâie, fulgii de ovăz (absorb uleiul în exces), mărul (curăță porii), bananele (elimiză impuritățile pielii), argila (purifică și tonifiază) și castravetele (are efect astringent puternic).

În continuare, iată câteva rețete pe care să le încerci:

Mască homemade din castravete, un albuș de ou, o linguriță de mentă și o lingură de zeamă de lămâie. Pentru început amestecă bine aceste ingrediente într-un blender. Aplică apoi masca pe față și las-o să acționeze în jur de 15-20 de minute. La final curăță mască cu apă călduță (atenție, nu fierbinte!), apoi cu puțină apă rece.

Hidratarea potrivita pentru fiecare tip de ten

Mască cu două linguri de fulgi de ovăz, o lingură de miere, o jumătate de măr. Pentru început, fierbe jumătatea de măr, apoi amestecă bine ingredientele într-un blender. Aplică masca pe față, las-o să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu apă călduță.

Mască cu argilă. Amestecă 200 ml de apă cu două linguri de argilă (pulbere). Aplică masca pe față și las-o să acționeze în jur de 20 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Această mască ar trebui folosită de două ori pe săptămână pentru ca rezultatele să apără.

Mască cu banană, două linguri de miere și zeama de la o lămâie. Pentru început, pisează banana, apoi adaugă restul ingredientelor. Amestecă bine, apoi aplică masca pe față. După ce a acționat 15 minute, clătește cu apă călduță.

Alimente bune de pus pe fata

Dacă ai impresia că nu ai destul timp pentru a folosi o mască homemade, încearcă să o prepari după ce ai gătit. În felul acesta, deja ești în bucătărie, nu trebuie să te oprești din vreo altă activitate. Apoi, cât timp stai cu masca pe față, uită-te la un episod din serialul tău preferat, dacă acesta durează în jur de 20 de minute.

Tu obișnuiești să îți faci singură măsși de față? Împărtășește cu noi rețetele tale!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise